Petitchef

Zacusca de peste pentru iarna / Lutenitsa with fish

Aperitiv
15 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

15

Preparare

  • Mai intai, vom prepara pestele, caci dureaza mai mult. Il spalam, il taiem bucati, il punem intr-o cratita si deasupra turnam o cana de otet, 2-3 cani de apa - sa fie pestele cuprins in lichid, putina sare si o cescuta de ulei. Il dam in cuptor, sa fiarba inabusit, la foc mic, vreo 4-5 ore.In acest fel oasele se vor macera.
  • Din dorinta de a prepara totul cat mai repede, dar si pentru a obtine o zacusca mai dietetica, am renuntat la ardeii sau gogosarii copti si nu calesc ceapa niciodata. De fapt, eu nu prepar acea zacusca scazuta su uleioasa, pentru ca este cam indigesta pentru stomac, fiere si ficat, si nici nu-mi place. Depinde de gustul fiecaruia.
  • Adaptat retetele si am facut variante "light" pentru orice fel de zacusca.Asadar, cum se prepara:
    - ceapa - o curat, o tai in jumatatati si o las intr-un castron cu apa rece vreo 30 de minute.Incing uleiul intr-un ceaun mare, adaug toata ceapa si o acopar cu un capac; o las pana se inmoaie, nu foarte mult, apoi o scot cu spumiera si o las sa se raceasca.
  • Ceapa nu se va rumeni deloc, datorita aburilor formati sub capac, dar nu va fi nici fiarta.
    - gogosarii - ii curat si ii tai in sferturi (sau in bucati mai mici, daca sunt mari), ii pun pe toti in uleiul in care am inabusit mai inainte ceapa, ii acopar si ii las sa se caleasca foarte usor. Ii scurg si ii las sa se raceasca.


Întrebări:




Comentarii (72):

Simina, 30/08/2022

Extrem de delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/10/2013

Gust de ra hat:

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/10/2013

Comentariul tău:forte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/09/2013

Prea mult ulei

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/09/2013

Abia astept sa o fac...cred ca e minunata,multumim.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2013

Rau

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/08/2013

Excelenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2015

Superbuna

(0) (0) Abuz
23/08/2015

Excelenta

(0) (0) Abuz
28/10/2014

Pare buna! o intrebare: ca sa simplific nu as putea sa dau prin robot ingredientele si apoi sa le pun in ulei ? nde ce sa le undim pe rand ulei s apoi sa le dau prn robot?

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 8

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează