Mai intai pus gogonelele la fiert, in apa calda cu sare; lasat pana au fost fierte Intre timp curatat ceapa si lasat intr-un vas cu apa; curatat gogosarii si taiat feliute;trecut ceapa prin razatoare; intr-o cratita incapatoare pus uleiul sa se incinga, adaugat toata ceapa, acoperit vasul si lasat sa se inabuse (dra sa nu se rumeneasca deloc)
Cand ceapa a devenit sticloasa pus si gogosarii si acoperit din nou cu capacul, lasand sa fiarba la foc domol;trecut gogonelele intr-o strecuratoare, calit cu apa rece si curtat de pielita; tocat ca pe vinete, lasand si bucatele intregi.
Cand considerat ca gogosarii si ceapa sunt bine scazute adaugat gogonele, iar dupa vreo 5 minute pus sucul de rosii; - se pun arome dupa gust, pus vreo 4 catei de usturoi taiati feliute, boabe de piper si de ienibahar; - potrivit de sare; gustul fiind oarecum nedefinit ( usor acru - cum se-ntampla si la sosul de rosii), intregit adaugand vre 3 linguri cu zahar.
Nu se scade foarte mult, caci se pierde gustul de legume. Se pune in borcane si se sterilizeaza. Odata terminata reteta, am si inceput degustarea, caci eram foarte curioasa. Ce sa va spun, divin. Un gust dulce-acrisor deosebit.
Mult mai buna decat zacusca de vinete, cu gustul acela de afumat. In plus, reteta e mai dietetica. Nefiind o zacusca grasa, descoperit ca nu e musai s-o mancam cu paine. mancat alaturi de orez fiert simplu si a mers de minune.
Comentarii (14):
Tine peste iarna?
Imi place
Maine fac si eu; imi lasa gura apa.
E super buna :*
Good
Super
ExcelentaComentariul tău:
Arata bine...o voi incerca
Este foarte buna, am mancat si eu de la o vecina si mia placut!
Excelenta