Petitchef

Zacusca de gogonele - dulce-acrisoara / Lutenitsa with green tomatoes

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Mai intai pus gogonelele la fiert, in apa calda cu sare; lasat pana au fost fierte
    Intre timp curatat ceapa si lasat intr-un vas cu apa;
    curatat gogosarii si taiat feliute;trecut ceapa prin razatoare; intr-o cratita incapatoare pus uleiul sa se incinga, adaugat toata ceapa, acoperit vasul si lasat sa se inabuse (dra sa nu se rumeneasca deloc)
  • Cand ceapa a devenit sticloasa pus si gogosarii si acoperit din nou cu capacul, lasand sa fiarba la foc domol;trecut gogonelele intr-o strecuratoare, calit cu apa rece si curtat de pielita; tocat ca pe vinete, lasand si bucatele intregi.
  • Cand considerat ca gogosarii si ceapa sunt bine scazute adaugat gogonele, iar dupa vreo 5 minute pus sucul de rosii;
    - se pun arome dupa gust, pus vreo 4 catei de usturoi taiati feliute, boabe de piper si de ienibahar;
    - potrivit de sare; gustul fiind oarecum nedefinit ( usor acru - cum se-ntampla si la sosul de rosii), intregit adaugand vre 3 linguri cu zahar.
  • Nu se scade foarte mult, caci se pierde gustul de legume. Se pune in borcane si se sterilizeaza.
    Odata terminata reteta, am si inceput degustarea, caci eram foarte curioasa. Ce sa va spun, divin. Un gust dulce-acrisor deosebit.
  • Mult mai buna decat zacusca de vinete, cu gustul acela de afumat. In plus, reteta e mai dietetica. Nefiind o zacusca grasa, descoperit ca nu e musai s-o mancam cu paine. mancat alaturi de orez fiert simplu si a mers de minune.


Poze

Zacusca de gogonele - dulce-acrisoara / Lutenitsa with green tomatoes
Zacusca de gogonele - dulce-acrisoara / Lutenitsa with green tomatoes - poza 2
Zacusca de gogonele - dulce-acrisoara / Lutenitsa with green tomatoes - poza 3

Întrebări:




Comentarii (14):

28/09/2013

Tine peste iarna?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/12/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
20/11/2013

Maine fac si eu; imi lasa gura apa.

(0) (0) Abuz
20/11/2013

E super buna :*

(0) (0) Abuz
21/10/2013

Good

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Super

(0) (0) Abuz
05/10/2013

ExcelentaComentariul tău:

(0) (0) Abuz
04/10/2013

Arata bine...o voi incerca

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Este foarte buna, am mancat si eu de la o vecina si mia placut!

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salsa mexicana - aji dulce
Salsa mexicana - aji dulce
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Toast cu cartof dulce
Toast cu cartof dulce
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Dulce ca un cartof dulce! Dulce ca un cartof dulce!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează