Am facut aceasta zacusca pentru ca noua ne place tare mult si avand niste vinete prin congelator am zis sa le facem altfel, asa ca am facut o zacusca mai diferita ca sa zic asa, in sensul ca nu am mai copt ardeii cum se face la zacusca clasica, am avut doar vinetele coapte!
Coacem vinetele, le curatam de coaja si le scurgem de sucul amar cca 2 ore. Eu le-am avut congelate, am copt asta vara si am avut in congelator.
In Romania se gasesc vinete congelate si la magazin, la noi in Canada lumea nu consuma vinetele ca noi, asa ca am fost nevoita sa cumpar si sa coc…
Curatam ceapa, o taiem fin si o calim intr-o craticioara de inox cu cei 250 ml de ulei. Adaugam treptat cate putina apa calduta sa se inmoaie si sa fiarba bine.
Curatam ardeii si-i taiem feliute mai groase dupa care ii punem si pe ei in tigaie alaturi de ceapa si mai adaugam apa pana acestia s-au inmuiat bine
Vinetele le punem in robotul de bucatarie si le tocam bine pana se fac ca o pasta apoi le rasturam in cratita si amestecam cu ceapa si ardeiul
Punem o foaie de dafin, piperul boabe, sarea si coriandrul si amestecam.
Cand au dat in cateva clocote adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cca 5 minute dupa care le bagam intr-o cratita emailata sau vas de yenna in cuptorul incins in prealabil la 180 ºC.
Am pregatit zacusca de casa "pentru consum imediat" , dar ardeii I-am copt pe gratar cui vinetele deodata. Am adaugat si ciuperci din conserva si le-am lasat sa scada in cuptor. yummy!!!! un deliciu.
Chiar ca este tare buna ! Am pregatit si eu, din dovlecei, pentru consumul direct. A avut succes. Zacusca pentru iarna, in cazul meu, trebuie sa mai astepte, din cauza vremii foarte calde si a balconului inchis.
La voi in Canada se spune "vas de yenna" (cu doi N - sa fie mai lung)? La noi in Europa i se zice vas de Jena, dupa numele orasului din Germania, unde se afla fabrica de sticla termorezistenta. De, diferenta de cultura, mai degraba lipsa de cultura!
Comentarii (32):
Este o reteta foarte buna pentru portii mici sau pentru vara
Foarte buna
Da este delicioasa. Multumiri!
Am pregatit zacusca de casa "pentru consum imediat" , dar ardeii I-am copt pe gratar cui vinetele deodata. Am adaugat si ciuperci din conserva si le-am lasat sa scada in cuptor. yummy!!!! un deliciu.
Bunica mea făcea așa vara că un felul doi ,nu punea coriandru ,dar este foarte buna
Chiar ca este tare buna ! Am pregatit si eu, din dovlecei, pentru consumul direct. A avut succes. Zacusca pentru iarna, in cazul meu, trebuie sa mai astepte, din cauza vremii foarte calde si a balconului inchis.
Nu este prea rapida
ORIBIL, AUZI SA PUI APA !!!!!
Superrrrrrrrrrrrrrrr
La voi in Canada se spune "vas de yenna" (cu doi N - sa fie mai lung)? La noi in Europa i se zice vas de Jena, dupa numele orasului din Germania, unde se afla fabrica de sticla termorezistenta. De, diferenta de cultura, mai degraba lipsa de cultura!