Copt vinetele in coaja, presarat cu sare si lasat sa se racoreasca. curatat de coaja si lasat la scurs. Curatat ceapa si ardeii si tocat pe rand in robot. Intr-o oala mare pus doua degete de ulei si pus la calit ceapa la foc potrivit spre mic.
Cand ceapa a devenit transparenta, adaugat ardeii si calit impreuna, amestecand din cand in cand. pus piperul, vegeta si foile de dafin, amestecat bine in compozitie apoi stins focul.Tocat vinetele in robot pana s-au facut crema ( se pot toca si la masina sau fiecare cu ce are sau doreste ).
Pus vinetele peste gogosari si ceapa si lasat la foc cat mai mic ( cei care au aragaz cu flacara pot folosi o plita/tabla ) o ora. stins focul si lasat sa se racoreasca cca 15 minute.Cat timp zacusca a fiert pregatit borcanele, spalat si uscat foarte bine, apoi pus putin sa se incalzeasca.
Pus putin ulei la incins, apoi pus cate 2 linguri de ulei cald in fiecare borcan incalzit , apoi am umplut fiecare borcan cu zacusca . Batut usor borcanele sa nu ramana aer inauntru si pus capacul, inchizand etans. Pus borcanele intr-un prosop foarte gros lasat pana cand s-au racit complet.
Mai sterilizat, deoarece facut in cantitate mica , si s-a mancat toata in cateva zile. Cand sa revin cu o cantitate mai mare sa fac poze si cu etapele sterilizarii. Desi nu are rosii, suc de rosii etc, zacusca este excelenta, iar dupa doua zile gustul este mult mai bun decat in prima zi.
Comentarii:
Este foarte frumoasa reteta
Comentariul tău:super !
Arata super okkkkkkkkkkkk
Ma apuc de treaba ! Dupa cum arata este .. Gustoasa aceasta zacusca ! Multumesc !