Petitchef

Zacusca de vinete

Felul principal
12 porții
50 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

12

Preparare

  • Copt vinetele in coaja, presarat cu sare si lasat sa se racoreasca. curatat de coaja si lasat la scurs.
    Curatat ceapa si ardeii si tocat pe rand in robot. Intr-o oala mare pus doua degete de ulei si pus la calit ceapa la foc potrivit spre mic.
  • Cand ceapa a devenit transparenta, adaugat ardeii si calit impreuna, amestecand din cand in cand. pus piperul, vegeta si foile de dafin, amestecat bine in compozitie apoi stins focul.Tocat vinetele in robot pana s-au facut crema ( se pot toca si la masina sau fiecare cu ce are sau doreste ).
  • Pus vinetele peste gogosari si ceapa si lasat la foc cat mai mic ( cei care au aragaz cu flacara pot folosi o plita/tabla ) o ora. stins focul si lasat sa se racoreasca cca 15 minute.Cat timp zacusca a fiert pregatit borcanele, spalat si uscat foarte bine, apoi pus putin sa se incalzeasca.
  • Pus putin ulei la incins, apoi pus cate 2 linguri de ulei cald in fiecare borcan incalzit , apoi am umplut fiecare borcan cu zacusca . Batut usor borcanele sa nu ramana aer inauntru si pus capacul, inchizand etans. Pus borcanele intr-un prosop foarte gros lasat pana cand s-au racit complet.
  • Mai sterilizat, deoarece facut in cantitate mica , si s-a mancat toata in cateva zile. Cand sa revin cu o cantitate mai mare sa fac poze si cu etapele sterilizarii. Desi nu are rosii, suc de rosii etc, zacusca este excelenta, iar dupa doua zile gustul este mult mai bun decat in prima zi.


Poze

Zacusca de vinete
Zacusca de vinete - poza 2
Zacusca de vinete - poza 3
Zacusca de vinete - poza 4
Zacusca de vinete - poza 5
Zacusca de vinete - poza 6
Zacusca de vinete - poza 7
Zacusca de vinete - poza 8
Zacusca de vinete - poza 9
Zacusca de vinete - poza 10
Zacusca de vinete - poza 11
Zacusca de vinete - poza 12

Întrebări:




Comentarii:

14/09/2013

Este foarte frumoasa reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:super !

(0) (0) Abuz
04/09/2011

Arata super okkkkkkkkkkkk

(0) (0) Abuz
22/08/2011

Ma apuc de treaba ! Dupa cum arata este .. Gustoasa aceasta zacusca ! Multumesc !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează