Petitchef

Zacusca de vinete

Anul trecut am cam tras chiulul la pus conservele pentru iarna, dar anul acesta nu mi-a mai mers :)) nu ca m-as plange. Asa ca saptamana trecuta m-am pomenit acasa cu cateva lazi de legume, care mai de care... De cum le-am primit m-am pus pe trebusoara. Reteta aceasta o fac de ani buni si tot familionul o
indrageste.

Altele
8 porții
2 ore
2 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;)
  • Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot.
  • Incingeti uleiul intr-o oala non-aderenta si puneti ceapa, dupa ce sa inmuiat putin puneti morcovul si sarea (eu am pus 4 lgt cu varf). Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot. Puneti condimentele: piperul si dafinul dupa gust. Lasati la foc potrivit 2 ore si invartiti bine o data la 15 min.
  • Puneti zacusca fierbinte in borcane sterilizate. Puneti borcanele cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura, dupa 5-10 minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc.
  • P.S.
    Eu am inceput zacusca intr-o oala de inox si am terminat-o intr-una de tuci :)) (tot tuciul e mai bun). Nu am pus oala direct pe flacara ci mai intai am pus o tabla ;)


Poze

Zacusca de vinete
Zacusca de vinete - poza 2

Întrebări:




Comentarii (28):

12/10/2013

Byanca

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/09/2016

Nu are rosii?!
e ok?!

(0) (0) Abuz
31/10/2014

Buna!o intrebare de la o incepatoare in ale conservelor:se pot taia si in cubulete legumele?( m-am mutat recent si nu prea dispun de aparatura in bucatarie din pacate!)merci in avans!

(0) (0) Abuz
14/01/2014

Bunaaaaa mmmmmm

(0) (0) Abuz
23/11/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Reteta usoara si buna

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Este o reteta buna si eu o fac cam in genul asta.

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Comentariul tău:buna,o fac de ani bunai..

(0) (0) Abuz
08/10/2013

Comentariul tău:ok

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău: excelent !!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de vinete la air fryer
Rulouri de vinete la air fryer
2 porții
18 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează