Dar sa o luam cu inceputul. Specialistii intr-ale delicatesurilor, spun ca papanasii ar fi cel mai apreciat desert romanesc din restaurante. Daca este adevarat sau nu, va lasam pe dvs. sa decideti, impartasindu-ne impresiile in urma degustarilor.
Papanasii sunt de fapt niste gogosi pufoase, prajite, fierte sau coapte ce mustesc in smantana sau gem. Cea mai populara varianta este cea a papanasilor prajiti, adica a gogoselelor cu mot, ce stau in pereche pe farfurie, pudrate cu zahar sau imbracate intr-o haina alba de smantana, garnisita cu dulceata.
Legenda spune ca, gaura din mijlocul papanasului a fost facuta intamplator de catre un capitan de vas, danez, care aflat pe mare, a fost nevoit sa infiga gogoasa in carma, pentru a manevra cu ambele maini timona vasului.
Nu sunt prea multe de spus depre papanasi. Retetele sunt variate si adaptate in functie de gusturi. Se prepara usor si sunt de departe un desert delicios, pe care daca nu l-ati incercat pana acum, vi-l recomandam cu incredere. Suntem siguri ca veti fi cuceriti de gustul si textura lor. Probabil ca e nevoie de multe incercari si degustari. Puteti opta si pentru o varianta mai putin calorica, pe care o puteti servi si celor mai mici gurmanzi.
Comentarii:
Un preparat delicios
Arata delicios
Excelent
Cum se face?
Am mincat in tarnaveni jud mures,dar nu m-ia placut,a fost prima oara,poate nu a stiut sai faca
Super bun!