Papanasi din branza de vaci

Desert
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Branza de vaci am maruntit-o bine; am adaugat ouale, vanilia, zaharul, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie; am omogenizat totul bine apoi am adaugat faina, turnand cate putin pana a rezultat un aluat destul de moale; aluatul l-am dat la frigider cam 2 ore.
    am format bilute din aluat, i-am dat fiecareia o forma rotunda si plata de chiftea, in mijloc am facut cate o gaura, cateva bilute le-am lasat mici si rotunde; se pun intr-o tigaie in ulei, neanghesuiti, si se prajesc pe ambele fete;
    I-am servit cu smantana si cu dulceata de capsuni.

Punctează această reţetă

AAdriana65

Întrebări

Buna, stiam ca papanasii se fierb nu se prajesc, sunt dietetici si buni pt copii si persoane invarsta. Ce parere aveti, se mentine aceeasi reteta si pt papanasii fierti? Multami ,astept raspuns. Viorelia.

]ntr-adevăr, sunt şi papanaşi fierţi, din brânză de vaci cu gris şi ouă, dar sunt şi papanaşi din brânză de vaci prăjiţi, cu smântână şi dulceaţă. Cei cu gris pot fi şi dietetici.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 20

Liliana

Aceasta este rețeta pe care o știu eu pentru papanași . Nu îmi plac cei care se servesc acum in restaurante( un fel de gogoși nu prea reușite ).
Excelent!

am gătit această rețetă
abuz

iuliana_viorica_t2020

Daca ma luam dupa instructajul de "faina cat cuprinde" ajungeam sa gatesc ghiulele.
Si faina trebuie sa fie intr-un raport fata de branza de vaci,nu ,asaaaa....,dupa ureche
Pacat de prepararat ca e facut de rusine

am gătit această rețetă
abuz

July

Imi place reteta, multumesc autoarei, o voi prepara mai des.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O bunatate...

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buni!!!!!1

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super buni

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Ce tot o criticati atar Ica voi sunteti mai breaze , ce dq , terminatelor, lasati-o in pace... E reteta ei personala , ce tot va baati voi atat, javre.

am gătit această rețetă
abuz

ElizabethBathory

Unii, desi nu gatesc preparatele din reteta de fata, se plictisesc grav in fata pc-ului, asa ca se apuca sa corecteze gramatical pe altii si sa aduca comentarii de dragul de-a le aduce.
Foarte buni papanasii, insa as recomanda sa Se foloseasca tot timpul o dulceata acrisoara ( ex. caise, cirese )
Iar daca la aluat se adauga faina cat cuprinde si mai mult bicarbonat decat trebuie... 1. papanasii vor iesi asemeni unor gogosi si nimic altceva, cu aluatul la fel de tare. 2. prea mult bicarbonat aduce preparaului un gust deloc placut.
Va doresc pofta buna si la mai multa inspiratie! ;)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent mai ales cu dulceata de fructe de padure

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am facut si-s buni de tot calzi

am gătit această rețetă
abuz
  • pagina 1 / 20