Petitchef

Papanasi prajiti cu dulceata

Papanasii prajiti! hmmm...de ce sa mancam numai cand ne ducem la un restaurant cand putem sa-i facem foarte bine in casa...sunt super simplu de facut si o minunatie!

Desert
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru ornat:

Preparare

  • Intr-un castronel amestecam faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (Atentie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare si zaharul vanilat
  • Separat mixam branza de vaci cu mixerul (sau in robot cum am facut eu, numai ca in robot se va inmuia si se va face ca o pasta ceea ce m-a obligat sa modific un pic reteta in sensul ca mi-a iesit coca cam moale si a mai trebuit sa adaug putina faia si gris…), adaugam oualele apoi turnam treptat amestecul de faina si gris si amestecam pana cand aluatul devine omogen.
  • Intr-un castronel punem faina ca sa ne tapetam mainile (coca este moale, sa zicem ca o compozitie de chiftele pe care trebuie sa le dam prin faina)
    Luam cu mana coca (cat un pumn) si o rasturnam in castronelul cu faina, modelam o bila pe care o aplatizam cu palmele si scoatem centrul acesteia din care vom face o biluta mai mica pentru ornat. Asezam papanasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand ii prajim.
  • Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos. Atentie: se prajesc destul de repede, asa ca nu-i lasati nesupravegheati!
  • Ii scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete si ii punem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
  • Ii papam calzi cu smantanica si dulceata. Eu am facut un sos ad hoc din vreo 250 gr afine congelate peste care am pus 5 linguri de zahar si am fiert pana s-a topit zaharul. Au iesit o nebunie! nu am mai mancat de vreo 2 ani papanasi si imi pare rau ca nu am mai facut pana acum ca tare usoara e reteta.

Rețete inrudite

YouTube
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 1:14
Loaded: 0.00%
Stream Type LIVE
Remaining Time 1:14
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      Empanadillas cu dulceață


      Poze

      Papanasi prajiti cu dulceata
      Papanasi prajiti cu dulceata - poza 2
      Papanasi prajiti cu dulceata - poza 3

      Întrebări:




      Comentarii (28):

      10/02/2016

      Deliciosi!!!!

      am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
      21/07/2013

      Ghini di tat!!!

      am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
      29/06/2013

      Deliciosi

      am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
      11/06/2013

      La cuptor ar merge ?sau la tigaia cucar ?

      am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
      05/05/2014

      Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun

      (0) (0) Abuz
      04/05/2014

      SUPER

      (0) (0) Abuz
      26/02/2014

      Buni nota 10

      (0) (0) Abuz
      22/02/2014

      Par buni
      si eu o sa fac maine, sa-i impresionez pe musafiri. Mai ales ca am si dulceata de afine facuta de mine asta vara

      (0) (0) Abuz
      02/01/2014

      FOARTE FOARTE BUNI !!!!!!!!!!!!!111

      (0) (0) Abuz
      05/11/2013

      Superbi !!!!!

      (0) (0) Abuz

      Sort:     Filtrează:
      • pagina 1 / 3

      Punctează această reţetă:
      Generează alt cod de securitate  = 

      Rețete inrudite

      Rețetă Dulceata din fructe de aronia
      Dulceata din fructe de aronia
      4 porții
      9 ore
      Foarte ușor
      4.2 / 5
      Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
      Dulceata de caise la multicooker philips
      6 porții
      3 h 15 m
      Foarte ușor
      4.4 / 5
      Rețetă Empanadillas cu dulceață
      Empanadillas cu dulceață
      6 porții
      1 h 20 m
      Foarte ușor
      4.8 / 5
      Rețetă Pui tandoori petitchef
      Pui tandoori petitchef
      2 porții
      20 min
      Foarte ușor
      4.9 / 5
      Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
      Tartă brăduț pentru crăciun
      20 porții
      1 h 57 m
      Ușor
      4.8 / 5

      Articole conexe

      Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch?

      Ultimele articole

      Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

      Rețete

      Planificator de meniu
      Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

      De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

      Meniul zilei

      Primirea meniului zilnic
      Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
      Întrebarea zilei
      Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
      Votează