Papanasi prajiti cu dulceata
Papanasii prajiti! hmmm...de ce sa mancam numai cand ne ducem la un restaurant cand putem sa-i facem foarte bine in casa...sunt super simplu de facut si o minunatie!
Ingrediente
4
Pentru ornat:
Preparare
Preparare20 min
Gătire15 min
- Intr-un castronel amestecam faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (Atentie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare si zaharul vanilat
- Separat mixam branza de vaci cu mixerul (sau in robot cum am facut eu, numai ca in robot se va inmuia si se va face ca o pasta ceea ce m-a obligat sa modific un pic reteta in sensul ca mi-a iesit coca cam moale si a mai trebuit sa adaug putina faia si gris…), adaugam oualele apoi turnam treptat amestecul de faina si gris si amestecam pana cand aluatul devine omogen.
- Intr-un castronel punem faina ca sa ne tapetam mainile (coca este moale, sa zicem ca o compozitie de chiftele pe care trebuie sa le dam prin faina)
Luam cu mana coca (cat un pumn) si o rasturnam in castronelul cu faina, modelam o bila pe care o aplatizam cu palmele si scoatem centrul acesteia din care vom face o biluta mai mica pentru ornat. Asezam papanasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand ii prajim. - Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos. Atentie: se prajesc destul de repede, asa ca nu-i lasati nesupravegheati!
- Ii scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete si ii punem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
- Ii papam calzi cu smantanica si dulceata. Eu am facut un sos ad hoc din vreo 250 gr afine congelate peste care am pus 5 linguri de zahar si am fiert pana s-a topit zaharul. Au iesit o nebunie! nu am mai mancat de vreo 2 ani papanasi si imi pare rau ca nu am mai facut pana acum ca tare usoara e reteta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Deliciosi!!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Ghini di tat!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Deliciosi
am gătit această rețetă
anonymous
La cuptor ar merge ?sau la tigaia cucar ?
am gătit această rețetă
anonymous
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun
anonymous
SUPER
anonymous
Buni nota 10
anonymous
Par buni
si eu o sa fac maine, sa-i impresionez pe musafiri. Mai ales ca am si dulceata de afine facuta de mine asta vara
anonymous
FOARTE FOARTE BUNI !!!!!!!!!!!!!111
anonymous
Superbi !!!!!
Punctează această reţetă