Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze. Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul.
Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda. Ca sa nu se lipeasca de mana, se pot da prin faina, apoi se fierb in apa clocotita cu sare. Papanasii sunt gata cand se ridica deasupra apei, dar se mai dau in cateva clocote.
Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarame.
Se topeste untul, apoi se adauga pesmetul, se amesteca si se lasa cateva minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga papanasii si se rostogolesc prin pesmet.
Se servesc cu smantana, dulceata sau se presara zahar si scortisoara. Sunt deliciosi in toate variantele.
Comentarii (56):
Excelenti!
Delicios!
Foarte buni!
Excelenta rețetă. Descriere clara. Se poate juca un pic cu cantitatea de pesmet: mai putin, daca branza e tare, ori mai mult cand brinza e mai moale.
Acest desert pregatit de mama mi-a incintat copilaria !
Comentariul tău
Excelenti
Cei mai buni...merci!1!!!!!!
Asa da, reteta este clar expusa,bravo nota maxima
Foarte deliciosi