Din ingredientele pentru papanasi framantam un aluat destul de omogen. Consistenta nu trebuie sa fie prea groasa dar nici prea moale, cat sa modelati bilute in mana fara sa se lipeasca de maini. Din aluatul rezultat formati bilute sau turtite mici, pe care le tavaliti prin faina.
Cat va jucati cu aluatul, intr-o oala mare dati in fiert apa cu putina sare. Cand apa clocoteste adaugati papanasi si ii lasati sa fiarba la foc potrivit. Cand se ridica deasupra e semn ca s-au fiert si ii luati cu o paleta.
Amestecul pentru tavalit: topiti intr-o cratita un cub de unt cu vreo 2-3 linguri de zahar si tot atat de pesmet. Aromatizati cu scortisoara. Tavaliti papanasii prin acest amestec.
Comentarii:
Deliciosi!
F. buni
,,,poate putin zahar si in compozitie nu ar strica!
Foarte buni, pufosi si moi! Delicioasi!