Petitchef

Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie

Petitchef face magie in bucatarie. O reteta de prajitura inteligenta ce poate fi usor transformata in tort. Complicat spuneti? Nimic mai simplu! Urmati instructiunile si ....magia se va produce.

Desert
8 porții
30 min
50 min
Ușor
310 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 2.79 (0.35€/porție)

Preparare

  • Etapa 1 - Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
    Se incalzeste laptele intr-o cratita impreuna cu batonul de vanilie, la foc mic timp de 15 minute. Inchideti focul si lasati la racit.
    Topiti untul si lasati-l la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
    Bateti albusurile spuma. Lasati-le deoparte.
  • Etapa 3 - Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
    Intr-un alt castron amestecati energic galbenusurile cu zaharul.
  • Etapa 4 - Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
    Peste galbenusuri adaugati untul topit si amestecati.
  • Etapa 5 - Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
    Adaugati laptele treptat.
  • Etapa 6 - Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
    Adaugati faina si coaja de lamaie.
  • Etapa 7 - Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
    In cele din urma, cu ajutorul unei spatule de silicon, incorporati cu miscari delicate albusurile batute spuma.
  • Etapa 8 - Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
    Tapetati cu faina o forma de copt. Turnati intreaga compozitie. Nivelati partea de sus. Coaceti timp de 50 minute la 150° C.
    Lasati la racit la temperatura camerei timp de 1 ora.
    Dati la rece, la frigider timp de 2 ore. Acest pas este important deoarece, la rece, va avea loc magia si se vor forma cele 3 straturi.
    Decorati cu zahar pudra.
    Gata!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 310Kcal
  • Carbo: 30.9g
  • Grăsimi: 17.1g
  • Grăsimi sat.: 10g
  • Proteine: 7.1g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 21.2g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 14
Informații nutriționale pentru 1 porție (150g)

Rețete inrudite

YouTube

Prajitura-fursec


Întrebări:

Nu știu ce rețeta este dar mie nu mi a ieșit deloc un "aluat", care de fapt nu e aluat mai degrabă o apa, nu știu ce nu am făcut eu bine sau rețetă nu e buna

Răspuns:

Ati respectat pasii intocmai?

Buna ziua . Prajitura se lasa la racit in forma de copt ? Multumec si o zi frumoasa va doresc.

Răspuns:

Buna ziua, Da, prajitura se lasa la racit in tava de copt.

Buna seara. blatul/aluatul acestei prajituri mi-a iesit cam lichid. E ok asa sau am gresit eu pe undeva(desi am respectat toate indicatiile si cantitatile) ?

Răspuns:

Buna ziua. Compozitia este destul de lichida dar "inteligenta" acestei prajituri este ca in timpul coptului se separa singura. Sper ca rezultatul a fost delicios :).

Buna ziua , doresc sa stiu ce fel de forma de copt ati folosit ? dimensiune ,material daca se poate face si intr-un vas de yena ? multumesc

Răspuns:

Noi am folosit o forma de copt rotunda, inalta de 7 cm, dar puteti folosi ce fel de tava doriti. Daca vreti sa iasa inalta, va trebuie o tava cu dimeniuni mai mici si cu inaltime de cel putin 7 cm.




Comentarii (59):

04/01/2021

Am făcut întocmai aceasta Reteta, s a copt frumos în 3 straturi, numai ca stratul de jos a ieșit ca o gelatina, nicidecum un gust de vanilie, are un gust foarte ciudat.
Ma întreb cu ce am greșit
Am tăiat partea de jos și am aruncat o și am mâncat doar cele 2 straturi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/01/2020

Am gatit reteta de multe ori si este f.buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Florica, 30/07/2019

Am facut reteta de multe ori . E excelenta !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Carmen, 15/11/2018

E ff buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
stela, 26/05/2017

O fac de ani de zile ,foarte buna seamana cu cremshnit-ul . Magia se intampla in cuptor cand se aleg straturile.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
07/11/2016

Foarte buna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/10/2016

Foarte foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/09/2016

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/09/2016

Foarte buna, am gatit-o dar fara aroma de lamaie, dar cred ca aceasta este mult mai buna in combinatia de vanile cu lamaie

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
19/09/2016

Am facut prajitura este foarte buna si e si aspectuoasa Nicol Gera Germania

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 6

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează