Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie

Petitchef face magie in bucatarie. O reteta de prajitura inteligenta ce poate fi usor transformata in tort. Complicat spuneti? Nimic mai simplu! Urmati instructiunile si ....magia se va produce.
Ingrediente
Rețete inrudite
-
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
-
Prajitura cu banane si pepite de ciocolata - vegana si fara gluten
-
Prajitura cu banane - super rapida
-
Prăjitură oreo cu doar 3 ingrediente și gata în 6 minute la cuptorul cu microunde!
Preparare
Se incalzeste laptele intr-o cratita impreuna cu batonul de vanilie, la foc mic timp de 15 minute. Inchideti focul si lasati la racit.
Topiti untul si lasati-l la temperatura camerei.Bateti albusurile spuma. Lasati-le deoparte.
Intr-un alt castron amestecati energic galbenusurile cu zaharul.
Peste galbenusuri adaugati untul topit si amestecati.
Adaugati laptele treptat.
Adaugati faina si coaja de lamaie.
In cele din urma, cu ajutorul unei spatule de silicon, incorporati cu miscari delicate albusurile batute spuma.
Tapetati cu faina o forma de copt. Turnati intreaga compozitie. Nivelati partea de sus. Coaceti timp de 50 minute la 150° C.
Lasati la racit la temperatura camerei timp de 1 ora.
Dati la rece, la frigider timp de 2 ore. Acest pas este important deoarece, la rece, va avea loc magia si se vor forma cele 3 straturi.
Decorati cu zahar pudra.
Gata!
Nutriție
- Carbo: 30.9g
- Grăsimi: 17.1g
- Grăsimi sat.: 10g
- Proteine: 7.1g
- Fibre: 0.8g
- Zahăr: 21.2g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 14
Întrebări
Nu știu ce rețeta este dar mie nu mi a ieșit deloc un "aluat", care de fapt nu e aluat mai degrabă o apa, nu știu ce nu am făcut eu bine sau rețetă nu e buna
Ati respectat pasii intocmai?
Buna ziua . Prajitura se lasa la racit in forma de copt ? Multumec si o zi frumoasa va doresc.
Buna ziua,
Da, prajitura se lasa la racit in tava de copt.
Buna seara. blatul/aluatul acestei prajituri mi-a iesit cam lichid. E ok asa sau am gresit eu pe undeva(desi am respectat toate indicatiile si cantitatile) ?
Buna ziua. Compozitia este destul de lichida dar "inteligenta" acestei prajituri este ca in timpul coptului se separa singura. Sper ca rezultatul a fost delicios :).
Buna ziua , doresc sa stiu ce fel de forma de copt ati folosit ? dimensiune ,material daca se poate face si intr-un vas de yena ? multumesc
Noi am folosit o forma de copt rotunda, inalta de 7 cm, dar puteti folosi ce fel de tava doriti. Daca vreti sa iasa inalta, va trebuie o tava cu dimeniuni mai mici si cu inaltime de cel putin 7 cm.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Am făcut întocmai aceasta Reteta, s a copt frumos în 3 straturi, numai ca stratul de jos a ieșit ca o gelatina, nicidecum un gust de vanilie, are un gust foarte ciudat.
Ma întreb cu ce am greșit
Am tăiat partea de jos și am aruncat o și am mâncat doar cele 2 straturi.
Am facut reteta de multe ori . E excelenta !
O fac de ani de zile ,foarte buna seamana cu cremshnit-ul . Magia se intampla in cuptor cand se aleg straturile.
Foarte buna, am gatit-o dar fara aroma de lamaie, dar cred ca aceasta este mult mai buna in combinatia de vanile cu lamaie
Am facut prajitura este foarte buna si e si aspectuoasa Nicol Gera Germania