Destinate insiroparii produselor de cofetarie, inainte de a ajunge pe piata, esentele alimentare sunt testate in cele mai diverse aplicatii de cofetarie si patiserie.
Esentele nu se clasifica in tipare strica, se diferentiaza prin calitate si profil aromatic, persistenta, intensitate, efecte corelate combinate cu gustul alimentului.
Dintre esentele alimentare am ales sa vorbim despre Esenta de Vanilie. Substanta principala din componenta vaniliei care ii da acea aroma placuta este vanilina.
O esenta adevarata de vanilie are un pret ridicat de comercializare pentru ca procesul de productie a pastailor de vanilie dureaza 5-6 ani, se obtin din anumite specii de orhidee, trebuie polenizate manual si culese manual.
Intelegeti acum de ce o biata pastaie de vanilie este atat de scumpa. Practic, vanilia este cel mai scump condiment din lume dupa sofranul natural.
Pentru a satisface cererea comerciantii au gasit alternativa extragerii vanilinei. O sa ne rezumam sa spunem ca se extrage din deseurile de lemn din industria hartiei.
Puteti sa va faceti in casa propria esenta de vanilie, buna si adevarata, si tot ce aveti nevoie este alcool, batoane de vanilie... si putina rabdare. Dar o data facuta esenta va dura o viata pentru ca esenta de vanilie nu expira, ci cu trecerea timpului isi intensifica culoarea si parfumul.
Va impartasim si noi 2 retete:
Comentarii:
Foarte slab,incomplet.