Dulceață de pepene galben

am ramas surprinsa in mod placut de aceasta reteta
Ingrediente
3
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Se folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat.
Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici.
Bucățelele se fierb în 2 litri cu apă în care adăugăm oțetul.
Se fierb câteva clocote, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se pun în siropul deja legat din 500 ml apă și zahăr.
Se fierbe la foc mic până se leagă bine dulceața.
La sfârșit adăugăm zahărul vanilat și zeama de la o lămâie și se mai fierbe 1-2 minute.
După ce se răcește se pune la borcane.
Se pot fierbe în bain-marie pentru o bună etanșare a borcanelor.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
ESTE EXTRAORDINARA ACEASTA DULCEATA!!! AM MAI GATIT-O SI E O MINUNATIE IARNA, SA SIMNTI AROMA PEPENULUI GALBEN...
am gătit această rețetă
anonymous
De ce trebuie fiert cu otet?Nu-i schimba aroma si gustul?Otetul este destul de tare la gust!Ma abtin de la comentarii mai multe...
anonymous
Ft bun
anonymous
Super
anonymous
Mmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonymous
De incercat
anonymous
FFFFFFFFFFFFBUNA
anonymous
Ff
bun
anonymous
Excelant
anonymous
Nu estre buna
Punctează această reţetă