Dulceață de pepene galben

Dulceață de pepene galben
Desert
Ușor
1 h 30 m

am ramas surprinsa in mod placut de aceasta reteta

Ingrediente

3

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Se folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat.
    Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici.
    Bucățelele se fierb în 2 litri cu apă în care adăugăm oțetul.
    Se fierb câteva clocote, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se pun în siropul deja legat din 500 ml apă și zahăr.
    Se fierbe la foc mic până se leagă bine dulceața.
    La sfârșit adăugăm zahărul vanilat și zeama de la o lămâie și se mai fierbe 1-2 minute.
    După ce se răcește se pune la borcane.
    Se pot fierbe în bain-marie pentru o bună etanșare a borcanelor.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

ESTE EXTRAORDINARA ACEASTA DULCEATA!!! AM MAI GATIT-O SI E O MINUNATIE IARNA, SA SIMNTI AROMA PEPENULUI GALBEN...

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

De ce trebuie fiert cu otet?Nu-i schimba aroma si gustul?Otetul este destul de tare la gust!Ma abtin de la comentarii mai multe...

abuz

anonymous

Ft bun

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Mmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

De incercat

abuz

anonymous

FFFFFFFFFFFFBUNA

abuz

anonymous

Ff
bun

abuz

anonymous

Excelant

abuz

anonymous

Nu estre buna

abuz
  • pagina 1 / 2