Se folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat. Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici. Bucățelele se fierb în 2 litri cu apă în care adăugăm oțetul. Se fierb câteva clocote, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se pun în siropul deja legat din 500 ml apă și zahăr. Se fierbe la foc mic până se leagă bine dulceața. La sfârșit adăugăm zahărul vanilat și zeama de la o lămâie și se mai fierbe 1-2 minute. După ce se răcește se pune la borcane. Se pot fierbe în bain-marie pentru o bună etanșare a borcanelor.
Comentarii (16):
ESTE EXTRAORDINARA ACEASTA DULCEATA!!! AM MAI GATIT-O SI E O MINUNATIE IARNA, SA SIMNTI AROMA PEPENULUI GALBEN...
De ce trebuie fiert cu otet?Nu-i schimba aroma si gustul?Otetul este destul de tare la gust!Ma abtin de la comentarii mai multe...
Ft bun
Super
Mmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De incercat
FFFFFFFFFFFFBUNA
Ff
bun
Excelant
Nu estre buna