Membru al familiei Brassica, ridichea pepene este ruda cu rucola, broccoli si napi. Asa cum sugereaza si numele, seamana cu un pepene in miniatura, avand coaja verde si un miez suculent, de culoare roz aprins, cu striatii luminoase, circulare de roz si purpuriu spre centru.
Aroma sa este blanda, usor piperata cu unele note dulci; iuteala este localizata la exterior in coaja alba si scade cu cat planta se matureaza.
Toate ridichile sunt bogate in acid ascorbic, acid folic si potasiu, fiind o sursa buna si de calciu, magneziu si cupru.
Ridichea pepene poate fi servita proaspata sau fiarta. Gatita isi va spori dulceata naturala, asemenea unui condiment. Consumata cruda, feliata subtire, este perfecta pentru a-si expune culoarea vibranta, in salate, sandwich-uri sau alaturi de sushi.
Ridichea pepepe in bucataria chineza este de obicei fiarta sau servita impreuna cu fructe de mare.
Se poate combina cu chimen dulce, mere, branzeturi, cum ar fi feta si Chèvre, cu unt, vinegrete, sunca, peste alb, castraveti, salata verde, oua fierte, citrice, coriandru, menta, si tarhon.
Cumparata, se depoziteaza in frigider in compartimentul de legume/fructe si se foloseste in termen de o saptamana.