Astăzi, mâncarea mexicană și bucătăria thailandeză merg mână în mână cu această rețetă de tacos crocant umplut cu pui în sos satay. Un preparat gustos și original care iți permite să ieși din rutină, la pranz. La baza, este un taco crocant pe care îl vom obține prin coacerea unei lipii de grâu. Apoi, va trebui doar să-l umplem cu ingredientele noastre preferate, în cazul nostru, niște pulpe de pui înăbușite cu un sos de lapte de cocos și unt de arahide. Serviți cu o salată și gata! Urmărește-ne pas cu pas pentru a nu pierde niciun detaliu și spune-ne în comentarii dacă ți-a plăcut această.
Pregătim puiul Satay: Curățați ceapa roșie și tăiați-o julienne (fâșii subțiri). Dați deoparte. Extrageți sucul de la 1 lămâie. Curățați și tocați mărunt ghimbirul proaspăt. Dați deoparte. Tăiați excesul de grăsime din pulpele de pui. Asezonați după gust.
Într-o tigaie adăugați și puneți pe foc. Când uleiul este fierbinte, se adaugă pulpele și se prăjesc pe toate părțile. Scoateți și dați deoparte.
Într-o oală adâncă adăugați: ceapa, sucul de lime, laptele de cocos, sosul de soia, untul de arahide, ghimbirul. Amestecați. Se încălzește jumătate de pahar cu apă și se dizolvă în ea cubul concentrat de supă de pasăre și se adaugă în oală. Adăugați apoi și puiul.
Gătiți la foc mediu timp de 25 până la 30 de minute. Luați de pe foc.
*Dacă preferați un sos mai gros, scoateți puiul din tigaie și lăsați sosul să reducă până obțineți consistența dorită. Gătiți la foc mediu fără a pune capacul. Se amestecă din când în când.
Tăiați și aruncați grăsimea din pulpele de pui, oasele și mărunțiți carnea de pui. Amestecați cu sosul.
Pentru tacosurile crocante: Puneți fiecare lipie pliată și atârnată, cu capetele în jos, pe grătarul cuptorului. Pune o altă tavă în partea inferioară a cuptorului; astfel încât, dacă vreuna dintre lipii ar cădea în timpul coacerii, s-ar coace pe tavă.
Preîncălziți cuptorul la 190°C și coaceți timp de 10 până la 15 minute (timpul poate varia în funcție de fiecare cuptor). Lipiile trebuie să fie crocante și ușor aurii.
Scoateți fiecare lipie de pe suport având grijă să nu vă ardeți. Cu grijă pentru a nu se rupe.
Pentru montare: Umpleți fiecare taco crocant cu puiul mărunțit și sosul. Decorați cu niște frunze de coriandru proaspăt și câteva alune mărunțite. Și gata!
Cum pot să-mi îngroș sosul mai devreme fără a trebui să aștept să se reducă? Puteți folosi amidon de porumb. Se dizolva 1 lingură de amidon de porumb în puțină apă. Apa trebuie să fie la temperatura camerei. Nici caldă, nici rece. Aduceți sosul la fierbere și adăugați amidonul de porumb dizolvat, în sos. În acel moment, reduceți focul la minim și gătiți, amestecând continuu, până obțineți textura dorită. Luați oala de pe foc, altfel sosul va continua să se îngroașe.
Ce altă umplutură pot folosi pentru a-mi umple taco? Îți poți umple taco-ul cu ingredientele tale preferate. De exemplu: guacamole, pui și brânză, cremă de brânza cu somon, etc.
Ce garnitură se potrivește bine cu satay-ul meu de pui? Noi l-am folosit pentru a umple un taco, dar nu trebuie neapărat să fie așa. Acest pui în sos este ideal pentru a fi savurat cu o garnitură de orez sau cartofi prăjiți crocanți.