Frigarui de pui cu sos satay

votează acum
Frigarui de pui cu sos satay
Felul principal
Ușor
50 min

Aceste frigarui sunt perfecte: parfumate cu un sos satay aromat cu lapte de cocos și alune. De origine indoneziana, le gasiti in toata Asia de Sud Est. Un deliciu, o reteta pe care o voi reface cu siguranta si care a placut la toata familia.

Ingrediente

4

Pentru frigaruile de pui marinate:

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Frigarui de pui cu sos satay - Preparare etapa 1Am pregătit unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere.
    Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un unt.
    Se adaugă mierea și se amestecă din nou.
  • Frigarui de pui cu sos satay - Preparare etapa 2Se taie carnea în bucăți de 2-3 cm.
    Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati celelalte ingrediente si amestecati bine.
    Dati la rece pentru 2-3 ore.
  • Frigarui de pui cu sos satay - Preparare etapa 3Dupa ce carnea a marinat, se formeaza frigaruile.
  • Frigarui de pui cu sos satay - Preparare etapa 4Puneti frigaruile pe gratarul incins si le prajiti 10-12 minute intorcandu-le pe fiecare parte- trebuie sa se coloreze bine..
  • Frigarui de pui cu sos satay - Preparare etapa 5Sosul Satay : Se dizolvă amidonul in laptele de cocos rece. Apoi se adaugă toate celelalte componente (cu excepția arahidelor) și se aduce la fierbere . Se reduce temperatura si se fierbe la foc mic cateva minute.
    Intr-o tigaie uscati alunele zdrobite în bucăți mici și le adăugați la sos.
  • Frigarui de pui cu sos satay - Preparare etapa 6Serviti frigaruile de pui calde cu sosul fierbinte și cu garnitura de orez, nouilles etc.... la alegere .

Punctează această reţetă

catalina_lCatalina_l

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: