Aceste frigarui sunt perfecte: parfumate cu un sos satay aromat cu lapte de cocos și alune.
De origine indoneziana, le gasiti in toata Asia de Sud Est.
Un deliciu, o reteta pe care o voi reface cu siguranta si care a placut la toata familia.
Am pregătit unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere. Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un unt. Se adaugă mierea și se amestecă din nou.
Se taie carnea în bucăți de 2-3 cm. Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati celelalte ingrediente si amestecati bine. Dati la rece pentru 2-3 ore.
Dupa ce carnea a marinat, se formeaza frigaruile.
Puneti frigaruile pe gratarul incins si le prajiti 10-12 minute intorcandu-le pe fiecare parte- trebuie sa se coloreze bine..
Sosul Satay : Se dizolvă amidonul in laptele de cocos rece. Apoi se adaugă toate celelalte componente (cu excepția arahidelor) și se aduce la fierbere . Se reduce temperatura si se fierbe la foc mic cateva minute. Intr-o tigaie uscati alunele zdrobite în bucăți mici și le adăugați la sos.
Serviti frigaruile de pui calde cu sosul fierbinte și cu garnitura de orez, nouilles etc.... la alegere .