Astăzi, amestecăm bucătăria mexicană și thailandeză în această rețetă de tacos crocant umplut cu pui și sos satay. Perfect pentru a pregăti cu ușurință o masă originală ;-) Baza este foarte simplă: clătite de grâu coapte la cuptor. Pentru umplutură am folosit pulpe de pui care au fost fierte în lapte de cocos și unt de arahide.
Prepararea satay-ului de pui: Curățați ceapa roșie și tăiați-o în julienne (fâșii subțiri). Dați deoparte. Stoarceți sucul de la 1 lime. Curățați și tocați mărunt ghimbirul proaspăt. Dați deoparte. Tăiați excesul de grăsime din pulpele de pui. Asezonați după dorință.
Într-o cratiță adâncă, adăugați: ceapa, sucul de lime, laptele de cocos, sosul de soia, untul de arahide și ghimbirul. Amestecați. Se încălzește jumătate de pahar cu apă și se dizolvă în ea cubul concentrat de supă de pui și se adaugă în tigaie. Adăugați puiul pe care l-ați tăiat în prealabil în bucăți.
Gătiți la foc mediu timp de 25 - 30 de minute. Luați de pe foc.
*Dacă preferați un sos mai gros, scoateți puiul din tigaie și lăsați sosul să se reducă până la consistența dorită. Gătiți la foc mediu fără capacul tigăii. Amestecați din când în când.
Luați pulpele de pui și scoateți carnea de pe ele. Sfărâmați și se amestecă înapoi în sos.
Pentru tacos crocant: Așezați fiecare dintre clătite, împăturite în jumătate și agățate, cu capetele în jos, pe grătarul cuptorului. Puneți o altă tavă în partea de jos a cuptorului, astfel încât, dacă una dintre clătite cade în timpul coacerii, va cădea în tavă.
Coaceți 10 - 15 minute la 190° C (timpul poate varia în funcție de cuptor). Lipiile trebuie să fie crocante și ușor rumenite.
Scoateți fiecare lipie de pe grătar, având grijă să nu vă ardeți. Făceți-o ușor pentru a nu se rupe.
Pentru asamblarea tacos-urilor: Umpleți fiecare taco crocant cu puiul mărunțit și sos. Decorați cu câteva frunze de coriandru proaspăt și câteva alune măcinate. Și gata!
Cum pot să îngroș sosul mai repede fără să aștept să se reducă? Puteți folosi amidon de porumb. Se dizolva 1 lingură de amidon de porumb în puțină apă. Apa trebuie să fie la temperatura camerei. Nici caldă, nici rece. Aduceți sosul la fierbere și adăugați amidonul de porumb dizolvat în sos. În acest moment, reduceți focul la minim și gătiți, amestecând constant, până obțineți textura dorită. Luați tigaia de pe foc, altfel sosul va continua să se îngroașe.
Ce altă umplutură pot folosi pentru taco? Îți poți umple taco-ul cu ingredientele tale preferate. De exemplu: guacamole, pui și brânză. Un alt topping care ne place: cremă de brânză cu somon si avocado :-D
Ce acompaniament ar trebui să aleg pentru satay-ul meu de pui? Noi l-am folosit pentru a umple taco, dar nu trebuie să fie așa. Acest pui în sos este ideal pentru a însoți orezul sau cartofii prăjiți.