Brownie cu ciocolată și zmeură, răsfăț pur!
După versiunea cu cireșe, pe care toată lumea a îndrăgit-o, am încercat varianta de brownie cu ciocolată și zmeură pentru un răsfăț pur. Imaginați-vă, bucăți de zmeură acidulată care se amestecă cu dulceața ciocolatei, într-o brownie atât de moale... Și dacă doriți, puteți să adaugați fructe uscate (nuci, alune, nuci pecan) pentru a da o notă crocantă :-)
Ingrediente
Materiale
- 1tavă pătrată 20x20 cm
- tel
Preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Topiți untul și amestecați-l cu zahărul alb și zahărul brun.Adăugați pudra de cacao și ouăle și amestecați. Apoi adaugați faina și amestecați bine.
La sfârșit, adaugați fulgii de ciocolata și zmeura și amestecați bine aluatul.
Transferați amestecul într-o formă unsă.
Coaceți la 180°C timp de 25 de minute. Verificați și gata.
Așteptați aproximativ 1 oră ca să puteți tăia în felii.
Observații
Poate fi înlocuită zmeura?
Puteți înlocui zmeura cu alte fructe de pădure proaspete sau congelate.
Cu ce pot înlocui pudra de cacao neîndulcită în brownie?
Puteți înlocui pudra de cacao neîndulcita cu ciocolata neagră pentru copt.
Puteți înlocui untul?
Da, puteți înlocui untul cu margarină.
Cum se păstrează acest brownie?
Îl puteți păstra la rece timp de 5 zile într-un recipient ermetic.
Putem congela brownie?
Da, puteți îngheța acest brownie. Nu uitați să tăiați în bucăți astfel încât să vă puteți servi puțin câte puțin dacă doriți!