Brownie cu ovaz si lamaie
votează acum
Esti pasionat de brownie si iubesti deserturile cu aroma de lamaie? Acest desert este special pentru tine! Brownie cu ovaz si glazura delicioasa care te va face sa te intorci pentru o alta porție! :) Un desert ideal pentru o gustare cu prietenii sau familia.
Ingrediente
6
Pentru brownie:
Pentru glazura:
Materiale
- tava dreptunghiulara (14 x 22 cm)
- mixer
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
Zdrobiti sau rajniti fulgii de ovaz.
Frecati ovazul macinat + zahar + sare + unt la temperatura camerei folosind un mixer electric.Adaugati ouale + coaja de lamaie+ sucul de lamaie. Amestecati timp de 2 minute.
Ungeti tava cu unt si coaceti timp de 23-25 min la 180° C. Lasati sa se raceasca.
Pentru glazura, peste zaharul pudra adaugati sucul de lamaie putin cate putin amestecand pana la obtinerea unei texturi usoare.
Incorporati si coaja de lamaie.
Se toarna deasupra prajiturii si se intinde bine, cu grija, deoarece partea superioara a prajiturii este oarecum delicata.
Lasati sa se usuce si serviti!
Observații
- O puteti face cu orice alt tip de cereale zdrobite (ca inlocuitor pentru faina). O puteti face si cu faina obisnuita.
- La fel, puteti personaliza aroma si puteți schimba tipul de citrice: portocale, lamii verzi sau grapefruit.
- Cand ati terminat de frecat aluatul, poate parea oarecum taiat, nu se intampla nimic ciudat, este bine. Este reactia sucului de lamaie cu untul. Cand va iesi din cuptor va fi perfect!
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!