Reteta e simpla, cu mare varietate de arome, iar beneficiile nutritive pot uimi pe toata lumea. Datorita putinelor ingrediente utilizate la preparare, numarul de calorii este extrem de redus. Cu toate acestea, daca utilizati alte ingredinte, decat cele de baza, atunci aportul caloric va creste. O lingura de guacamole are 23 de calorii (75% grasime, 20% carbohidrati si 5% proteine).
Calitatea unica a sosului guacamole este aceea de oferi consumatorilor sai, o masa plina de nutrienti. Avocado in sine are caracteristica de a oferi o cantitate mare de beneficii pentru sanatate, inclusiv pierderea in greutate, lupta impotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat si controlul nivelului de colesterol.
Bogat in grasimi nesaturate sau mononesaturate, minerale, vitamine, fibre si carbohidrati, guacamole ofera o mare cantitate de energie pentru organismul uman. Ingredientele clasice ale sosului includ avocado, usturoi, rosii, suc de lamsie si ulei de masline. Fuziunea dintre aceste ingrediente de baza face ca acest sos sa fie plin de substante nutritive.
In functie de gustul si alegerea fiecaruia, ingredientele pot fi modificate sau adaugate, dar avocado ramane ingredientul de baza si fara acesta sosul nu se mai numeste guacamole.
Guacamole este o gustare minunata, dar din pacate nu rezista foarte mult timp. Orice contact cu aerul va face ca avocado sa devina maro, iar gustul si aspectul sosului se vor schimba.
Daca nu consumati/serviti imediat, pastrati guacamole in frigider. Daca nu va place guacamole rece, puteti sa-l scoateti de la frigider un pic mai devreme de timpul de servire, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Minimizati expunerea guacamole la aer. Puteti sa acoperiti cu folie de plastic vasul, sau puneti sosul intr-o punga Ziploc, din care ati scos aerul in prelabil.
Lamaia si sucul de lamaie ajuta la incetinirea procesului de oxidare, deci, cu cat adaugati mai mult suc de lamaie cu atat veti avea un sos de culoare verde pentru mai mult timp. Evident nu doriti sa afecteze aroma, asa ca trebuie sa fiti atenti cu cantitatea adaugata.
Sosul guacamole este foarte usor de facut si nu ia mai mult de 5 minute. Consumat in cantitatea optima poate contribui la o alimentatie sanatoasa, fiind o gustare perfecta.
Mai multe surse de inspiratie gasiti aici.
Comentarii (18):
Avocado+1 ou tare +ceapa taiata marunt +ulei de masline +2-3 buc, ansovi +suc lamaie = salata extra.
Avocado copt se gaseste la LIDL - se numeste avocado has la saculet 10 ron saculetul cu 5 sau 6 bucati.
Avocado pus in ziar in 2-3 zile, e moale, nu in frigider
Avocado se coace bine si daca este asezat langa banane.Timpul de coacere e diferit,depinde cat de tare e fructul de avocado.
Mofturi!
Este bun uns pe piine.
Din magazin il iei tare ,dar il lasi acasa cateva zile sa se coaca cat sa fie putin moale cand apesi pe el ,se taie longitudinal ,se scoate samburele ,se scoate miezul cu o lingurita ,se paseaza ,se stropeste cu suc de lamaie pt ca oxideaza repede ,se toaca un catel de usturoi foarte marunt si o ceapa mica ,se scoate miezul unei rosii si se toaca pulpa ramasa cuburi mici se pune totul peste pasta de avocado ,se oune sare ,piper si se amesteca si se serveste cu chipsuri tortillas mexicane picante ( se gasesc la Mega Image ) ,este f. bun pt colesterol
Excelent, multumim.
Ar fi fost interesant dacă ar fi spus de unde să luăm avocado copt sau care să se coacă. în magazine avocado e tare ca piatra, iar dacă îl iei acasă în 9 cazuri din 10 se strică. noi știm ce este guacamole, nu de teorie avem nevoie ci de informații practice.
Cum se prepara? La ce meniu se serveste?