Facuta de obicei cu multa ciocolata, noi am testat si realizat si versiunea usor acrisoara a unei "negrese" cu lamaie! O reteta proaspata, fructata, usor de realizat.
Preincalziti cuptorul la 180° C. Razuiti coaja de lamaie si stoarceti lamaile. Topiti untul.
Se amesteca ouale cu sucul de lamaie. Se amesteca zaharul cu coaja de lamaie. Se adauga faina, sarea si untul topit, apoi amestecul de oua si suc de lamaie.
Se toarna aluatul intr-o tava patrata unsa cu unt si in care ati pus hartie de copt. Se coace timp de 30 de minute la 180° C. Scoateti aluatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca.
Se prepara glazura: se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra, treptat, pana cand obtinem o consistenta usor groasa. Nu trebuie sa fie lichida.
Se toarna glazura peste blat (il puteti intoarce astfel incat acesta sa fie plat) si intindeti-o in strat subtire. Asteptati sa sa intareasca glazura apoi decorati.
Comentarii:
Este un chec cu lamaie ,nimic special
...doar ca e ...Blondie!!! In rest e ok: usoara si gustoasa.
Tare