Se curata merele , se rad prin razatoarea cu gauri mari. Prajitura se face in tava mare ca cea pentru aragaz . Se imparte aluatul in doua . Se intinde jumatatea de foaie dupa marimea tavii , in grosime de 1/2cm. Se aseaza prima foaie in tava . Ca sa se poata lua mai usor de pe masa se indoaie marginile mai ing
Uste una peste alta spre mijloc, asa cum s-ar impaturi in trei , fara se sa preseze . Se introduc mainile pe dedesubt de o parte si de alta , se ridica si se aseaza exact la mijlocul tavii pe latime.
Se desfac marginile ca sa acopere toata tava. . Se presara cu 2 linuguri de gris , apoi se pun merele crude , impartite egal pe toata suprafata foii. Se presara peste ele zaharul si scortisoara.
Peste mere se ajeaza alta foie din aluatul ramas, procedand ca si cu prima . Se unge cu albusul ramas.Se coace la foc potrivit 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava , se pudreaza cu zahar , apoi se taie in patrate , romburi sau dreptunghiuri.
Urda se marunteste bine cu furcultia ; se adauga 50 g zahar , smantana , untul moale , grisul , faina , galbenusele , sarea , vanilia. Se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma cu restul de zahar si dupa gust stafide.
Amandoua prajituri sunt gandite pentru tava mare de la aragarz , eu am facut prajitura cu mere in tava mare iar prajitura cu urda in tava ceva mai mica. O sa vedeti diferenta la poze.Este buna si in varinata cu mere si cea cu branaza , fiecare in felul ei . Eu nu mai pudrat cu zahar deoarece erau destul de dulci, iar sotului meu nu ii place zaharul deasupra.
F buna rețeta , DAR !!! TREBUIE RESCRISĂ !!! Eu gătesc frecvent și m-am putut descurca dar este păcat faptul ca lipsesc multe detalii din descrierea preparării atât a aluatului cât și a umpluturii ( puțin mai clar și detaliat) pt ca sa poată face aceasta rețeta mai multe persoane neexperimentațe ( un ex minor: dimensiunea tavii trebuie scrisă pt ca la o tava de aragaz mare nu ajunge aceasta cantitate- eu știind, am acordat-o pt 500 gr făina); intr-adevăr este o prăjitura reușită, sănătoasă, gustoasa!
Comentarii:
F buna rețeta , DAR !!! TREBUIE RESCRISĂ !!! Eu gătesc frecvent și m-am putut descurca dar este păcat faptul ca lipsesc multe detalii din descrierea preparării atât a aluatului cât și a umpluturii ( puțin mai clar și detaliat) pt ca sa poată face aceasta rețeta mai multe persoane neexperimentațe ( un ex minor: dimensiunea tavii trebuie scrisă pt ca la o tava de aragaz mare nu ajunge aceasta cantitate- eu știind, am acordat-o pt 500 gr făina); intr-adevăr este o prăjitura reușită, sănătoasă, gustoasa!
Superrrrrrrrr!!!!!!!!!
Verry gooooood !!
Felicitari !
Bunuta
Am facut-o pe cea cu mere dar cu faina fara gluten si mi-a iesit excelent. Ai ocarte de bucate nemaipomenita! :)
Excellenta cea cu urda ,in special
BUNA BUNA BUNA.......CA LA MAMA ACASA
F.buna