Placinta cu mere , placinta cu urda

Desert
Foarte ușor
1 h 10 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare30 min
Gătire40 min
  • Se curata merele , se rad prin razatoarea cu gauri mari. Prajitura se face in tava mare ca cea pentru aragaz . Se imparte aluatul in doua . Se intinde jumatatea de foaie dupa marimea tavii , in grosime de 1/2cm. Se aseaza prima foaie in tava .
    Ca sa se poata lua mai usor de pe masa se indoaie marginile mai ing
  • Uste una peste alta spre mijloc, asa cum s-ar impaturi in trei , fara se sa preseze . Se introduc mainile pe dedesubt de o parte si de alta , se ridica si se aseaza exact la mijlocul tavii pe latime.
  • Se desfac marginile ca sa acopere toata tava. . Se presara cu 2 linuguri de gris , apoi se pun merele crude , impartite egal pe toata suprafata foii. Se presara peste ele zaharul si scortisoara.
  • Peste mere se ajeaza alta foie din aluatul ramas, procedand ca si cu prima . Se unge cu albusul ramas.Se coace la foc potrivit 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava , se pudreaza cu zahar , apoi se taie in patrate , romburi sau dreptunghiuri.
  • Urda se marunteste bine cu furcultia ; se adauga 50 g zahar , smantana , untul moale , grisul , faina , galbenusele , sarea , vanilia. Se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma cu restul de zahar si dupa gust stafide.
  • Amandoua prajituri sunt gandite pentru tava mare de la aragarz , eu am facut prajitura cu mere in tava mare iar prajitura cu urda in tava ceva mai mica. O sa vedeti diferenta la poze.Este buna si in varinata cu mere si cea cu branaza , fiecare in felul ei . Eu nu mai pudrat cu zahar deoarece erau destul de dulci, iar sotului meu nu ii place zaharul deasupra.

Punctează această reţetă

herminesialexHerminesialex

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Liana

F buna rețeta , DAR !!! TREBUIE RESCRISĂ !!! Eu gătesc frecvent și m-am putut descurca dar este păcat faptul ca lipsesc multe detalii din descrierea preparării atât a aluatului cât și a umpluturii ( puțin mai clar și detaliat) pt ca sa poată face aceasta rețeta mai multe persoane neexperimentațe ( un ex minor: dimensiunea tavii trebuie scrisă pt ca la o tava de aragaz mare nu ajunge aceasta cantitate- eu știind, am acordat-o pt 500 gr făina); intr-adevăr este o prăjitura reușită, sănătoasă, gustoasa!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Superrrrrrrrr!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Verry gooooood !!

abuz

anonymous

Felicitari !

abuz

anonymous

Bunuta

abuz

anonymous

Am facut-o pe cea cu mere dar cu faina fara gluten si mi-a iesit excelent. Ai ocarte de bucate nemaipomenita! :)

abuz

anonymous

Excellenta cea cu urda ,in special

abuz

anonymous

BUNA BUNA BUNA.......CA LA MAMA ACASA

abuz

anonymous

F.buna

abuz