In primul rand, am curatat merele de coaja si le-am dat prin razatoarea mare. Foarte important este ca dupa ce le-ati curatat de coaja si pe masura ce le radeti sa stoarceti peste ele zeama de lamaie, pentru a evita oxidarea. Dupa ce au fost gata le-am pus la calit intr-o cratita mai mare, alaturi de 2 linguri de zahar si o lingura de scortisoara. Am tinut merele pe foc aproximativ 15 minute, timp in care am mestecat des pentru a nu se lipi. Dupa ce au fost gata le-am lasat sa se raceasca. Intre timp am facut si compozitia. Intr-un vas am pus o cana de lapte, o cana de zahar si le-am amestecat bine cu mixerul. Dupa aceea am adaugat cele 3 oua, paharul cu ulei si am amestecat bine. Am adaugat si plicul de zahar vanilinat, pe cel de praf de copt si coaja rasa de la o lamaie. Am inceput sa adaug faina in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. M-am oprit din pus faina in momentul in care aluatul a capatat consistenta unei smantani mai groase (pentru ca aluatul sa iasa pufos compozitia nu trebuie sa fie tare).
Am asezat in tava hartie de copt, dupa care am turnat aproximativ 3-4 din aluatul obtinut. Peste acesta am pus merele racite, dupa care deasupra am turnat restul de aluat, intinzandu-l uniform pentru a acoperi merele.
Am pus placinta la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute. Este gata cand se rumeneste.
Dupa ce am scos placinta din cuptor, am invaluit-o intr-o ploaie de zahar pudra.
Comentarii (107):
Delicioasa si super pufoasa❤
Foaret buna si usoara!
Este minunata! Singura reteta de prajitura cu mere care ne-a satisfacut pe toti membrii familiei!
Super buna! Super pufoasa!
Foarte buna!
Buna. Mi-ar fi prins bine sa stiu dimensiunile tavii folosite pentru copt...
Imi place!
Excelent!!!!
Delicioasa si rapida.....
Foarte buna si usor de facut