Coca se face astfel: ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, laptele, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin.
Se framanta o coca potrivit de tare. Se lasa deoparte si ne ocupam de mere. Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Dupa ce ras pe toate, se ia in mana si se strang foarte bine sa iese sucul. Sucul nu il aruncam pe tot, mai pastram putin intr-un pahar. Amestecam apoi merele scurse bine cu zaharul, esentele, lamaia, scortisoara si pesmetul.
Coca se imparte in doua parti. Se i-a prima parte, se intinde cu sucitorul si se pune in tava tapetata sau cu hartie de copt. Se pun merele peste foaia din tava.
Coca ramasa se intinde si ea cu sucitorul si se aseaza peste mere in tava. Se unge cu sucul de mere pe care l-am oprit in pahar, si se fac gauri cu furculita. Se da la cuptor la 175 grade pana devine aurie.
Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam 30 minute apoi o portionam. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Comentarii (13):
Blastula perfect :)
Foarte delicioasa.
Excelent
Foarte buna am sa o repet din nou este super delicioasa
Inca nu am incercato dar cred ca este f buna
Bun
Super
Foarte buna
Comentariul tău:excelent
Foarte buna!