Punem untul,merele,zaharul,coaja de lamaie si scortisoara,intr-o cratita pe foc si calim amestecul,pana cand sucul lasat de mere se evapora, si obtinem o masa pastoasa si fina ca o crema. Lasam deoparte ,pana se raceste bine .
Intre timp,facem aluatul,amestecand toate ingredientele.Daca aluatul e prea nisipos si nu se leaga,mai punem putina smantana sau o lingura de apa. Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se pune la rece pentru jumatate de ora.
Il scoatem apoi si il impartim in doua.Luam fiecare jumatate si facem 2 foi ,pe masa presarata cu faina.Cand rulam foaia cu sucitorul,mai pudram cu faina daca este nevoie. Foile sunt destul de fragede,asa ca sunt greu de pus in tava.Se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava pe hartie de copt.
Peste prima foaie ,asezam umplutura si apoi rulam deasupra,a doua foaie. A intepat foaia de deasupra din loc in loc cu furculita,ca sa nu se bombeze la copt. Coacem la 180 de grade,timp de 3o-35 de minute.
Pana cand aluatul se bronzeaza pa marginea prajiturii. Scoatem din cuptor ,lasam sa se raceasca si o presaram cu zahar pudra printr-o sita fina. Asa arata la final si e delicioasa.
Comentarii (12):
Super
DELICIOASA SI USOR DE FACUT
Un aluat excelent!!
Minunat
Delicioasa
Este foarte buna
Este delicioasa
Super
:-) minunat!!!!!!!!!!!
F gustoasa !