Deserturile cu mere sunt usor de facut si toata lumea le iubește ♥ Astazi va oferim desertul nostru preferat: placinta de mere!
Cu doar cateva ingrediente, urmati pasii din reteta si bucurati-va de un gust deosebit!!
Adaugati merele si scortisoara si amestecati. Acoperiti aproximativ 10 minute, amestecand ocazional.Luati de pefoc cand s-au calit merele.
Puneti un aluat de foietaj intr-o forma pentru copt, apoi intepati aluatul cu o furculita. Turnati merele calite si uniformizati compozitia.
Indoiti marginile aluatului peste umplutura. Asezati cea de-a doua bucata de aluat deasupra si taiati marginile dupa contururile formei de copt.
Lipiti bine marginile aluatului. Faceti o gaura in centrul placintei si puneti o bucata mica de hartie de copt infasurata in rulou pentru a face permite aerului sa iasa.
Se amesteca galbenusul de ou cu laptele si se unge placinta. Desenati modelul dorit folosindu-va de un cutit.
Esti diabetica, mamicule, de nu pui nici un strop de zahar? Pai, ar fi trebuit sa ne spui de la bun inceput si daca era cineva interesat o citea, cine nu, nu mai pierdea vremea citind-o! Si, bun, sa zicem ca e pentru diabetici(desi eu, am diabet dar pun zahar in placinta pentru ca nu mananc o tava o data!), dar chiar asa, cu foitaj cumparat, nu poti sa faci o foaie de placinta? Asta e pentru nepricepute sau pentru lenese!
Ce fel de placinta e asta fara nici un strop de zahar , pentru diabetici ? Iti recomand sa caramelizezi 250 g de zahar dupa aceea adaugi untul si merele si le amesteci pana scade toata zeama . Le dai deoparte si pui scortisoara , vanilie si coaja de lamaie . Eu fac strudele cu compozitia asta si le servesc cu inghetata , nu exista ceva mai parfumat si mai gustos . Se poate face si placinta cu diferite aluaturi fragede , foietaj sau foi de placinta .
Comentarii:
Fac placinta de mere de multi ani fara zahar si credeti-ma iese excelenta! Foietajul e drept e facut de mine!
Nu imi place aspectul
Esti diabetica, mamicule, de nu pui nici un strop de zahar?
Pai, ar fi trebuit sa ne spui de la bun inceput si daca era cineva interesat o citea, cine nu, nu mai pierdea vremea citind-o! Si, bun, sa zicem ca e pentru diabetici(desi eu, am diabet dar pun zahar in placinta pentru ca nu mananc o tava o data!), dar chiar asa, cu foitaj cumparat, nu poti sa faci o foaie de placinta? Asta e pentru nepricepute sau pentru lenese!
Ce fel de placinta e asta fara nici un strop de zahar , pentru diabetici ? Iti recomand sa caramelizezi 250 g de zahar dupa aceea adaugi untul si merele si le amesteci pana scade toata zeama . Le dai deoparte si pui scortisoara , vanilie si coaja de lamaie . Eu fac strudele cu compozitia asta si le servesc cu inghetata , nu exista ceva mai parfumat si mai gustos . Se poate face si placinta cu diferite aluaturi fragede , foietaj sau foi de placinta .