Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Deserturile cu mere sunt usor de facut si toata lumea le iubește ♥ Astazi va oferim desertul nostru preferat: placinta de mere! Cu doar cateva ingrediente, urmati pasii din reteta si bucurati-va de un gust deosebit!!
Ingrediente
Materiale
- hartie de copt
- tava de copt de 24 cm diametru
Preparare
Curatati si taiati merele in bucati mici.
Topiti untul intr-o tigaie.Adaugati merele si scortisoara si amestecati. Acoperiti aproximativ 10 minute, amestecand ocazional.Luati de pefoc cand s-au calit merele.
Puneti un aluat de foietaj intr-o forma pentru copt, apoi intepati aluatul cu o furculita. Turnati merele calite si uniformizati compozitia.
Indoiti marginile aluatului peste umplutura. Asezati cea de-a doua bucata de aluat deasupra si taiati marginile dupa contururile formei de copt.
Lipiti bine marginile aluatului. Faceti o gaura in centrul placintei si puneti o bucata mica de hartie de copt infasurata in rulou pentru a face permite aerului sa iasa.
Se amesteca galbenusul de ou cu laptele si se unge placinta. Desenati modelul dorit folosindu-va de un cutit.
Coaceti 35 minute la 210°C.
Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Fac placinta de mere de multi ani fara zahar si credeti-ma iese excelenta! Foietajul e drept e facut de mine!

Esti diabetica, mamicule, de nu pui nici un strop de zahar?
Pai, ar fi trebuit sa ne spui de la bun inceput si daca era cineva interesat o citea, cine nu, nu mai pierdea vremea citind-o! Si, bun, sa zicem ca e pentru diabetici(desi eu, am diabet dar pun zahar in placinta pentru ca nu mananc o tava o data!), dar chiar asa, cu foitaj cumparat, nu poti sa faci o foaie de placinta? Asta e pentru nepricepute sau pentru lenese!
Ce fel de placinta e asta fara nici un strop de zahar , pentru diabetici ? Iti recomand sa caramelizezi 250 g de zahar dupa aceea adaugi untul si merele si le amesteci pana scade toata zeama . Le dai deoparte si pui scortisoara , vanilie si coaja de lamaie . Eu fac strudele cu compozitia asta si le servesc cu inghetata , nu exista ceva mai parfumat si mai gustos . Se poate face si placinta cu diferite aluaturi fragede , foietaj sau foi de placinta .