Pentru un desert ușor și fără gluten, faceți această delicioasă plăcintă cu ricotta care va necesita (pregătiți-vă!) doar 4 ingrediente, și fără a fi nevoie să le cântăriți ;-) . Datorită conținutului scăzut de zahăr, este considerată gustare sănătoasă sau pentru iubitorii de dulce, adaugați toppinguri la alegere (caramel, ciocolată, coulis de fructe roșii, pe scurt).
Putem înlocui ricotta? Puteți înlocui ricotta cu cremă de brânză sau mascarpone.
Putem înlocui siropul de agave? Puteți înlocui siropul de agave cu miere. Atenție, mierea îndulcește mai mult decât siropul de agave, va trebui să folosiți mai puțin.
Putem înlocui amidonul de porumb? Puteți înlocui amidonul de porumb cu făină de grâu sau alt amidon.
Această plăcintă nu are gluten? Da, această plăcintă este fără gluten dacă este făcută cu amidon de porumb.
Putem adăuga fructe în aluat? Puteți adăuga cu ușurință fructe roșii în aluat, dacă doriți.
Putem adăuga arome în aluat? Puteți adăuga arome la alegere, cum ar fi extract de vanilie sau floare de portocal, de exemplu. De asemenea, nu ezitați să adăugați pudră de cacao dacă doriți să faceți o versiune de ciocolată.
Cum se păstrează această plăcintă? Pune-l la frigider într-un recipient ermetic și îl poți păstra până la 5 zile.
Ce toppinguri să adăugăm? Această plăcintă nu este foarte dulce, puteți adăuga un topping fără teama că o să aveți un desert prea dulce. Nu ezitați să-l acoperiți cu un coulis de fructe roșii sau fructe exotice, de exemplu, ori caramel.