Marul este pomul fructifer al carui fruct este considerat fructul sanatatiisau al vitalitatii. Parfumul, aroma si textura placuta a merelor sunt apreciate atat de adulti cat si de copii. Fiecare soi de mar are o culoare si un gust specific. Merele dulci si zemoase precum Ionatan, Golden, Reinettes se recomanda a se folosi la deserturi, iar pentru preparate de patiserie usor sarate, se folosesc mere acrisoare. Merele se potrivesc cel mai bine in salate alaturi de telina, morcov, sfecla, varza si anghinare. De asemenea, din mar se prepara marmelada, gem, compot, sucuri, peltea, cidru, otet si rachiu. Merele dau textura unorplacinte, tarte, sufleuri, prajituri, torturi, budinci iar noi va recomandam sa incercati o prajitura rasturnata cu mere si caramel, un tort de mere cu crema de zahar ars sau o spuma de mere.
Merele sunt fructe de toamnă sănătoase și gustoase cu ajutorul cărora se pot pregăti ieftin și ușor deserturi de mere savuroase. fructe de toamnă cu un parfum aparte, merele pot reprezenta ingredientul de bază al desertului d-voastră, indiferent că este vorba de un...
Merele coapte sunt pentru multi dintre noi un simplu si minunat desert intr-o seara rece de iarna, sau de ce nu, in oricare alta seara. In plus, casa miroase divin in timp ce le gatim!