Tarta cu mere, nuci si scortisoara
O reteta de prajitura foarte pufoasa si parfumata, cu mere, nuci si scortisoara :-) O reteta cu arome dulci de care sa va bucurati in zilele reci . Urmati instructiunile pas cu pas si nu uitati sa pregatiti o ceasca de ceai, cafea sau ciocolata pentru a insoti totul :-)
Ingrediente
Materiale
- forma de copt patrata 20 cm x 20 cm
- Robot de patiserie (optional)
Rețete inrudite
-
Tarta normanda cu mere si migdale
-
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
-
Tarta stea cu fructe
-
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Preparare
Preincalziti cuptorul la 200° C. Decojiti si taiati merele in bucati mici. Puneti-le intr-un bol.
Folosind un pistil, maruntiti miezul de nuca si amestecati-l cu merele. Adaugati 100 de grame de zahar si amestecati. Dati deoparte.
Se amesteca ouale cu restul de 100 de grame de zahar, se adauga scortisoara, praful de copt si faina. Apoi adaugati uleiul. Amestecati bine.
Adaugati acest amestec peste cel de nuci si mere si amestecati bine.
Varsati totul intr-o forma de copt unsa cu unt si dati la cuptor pentru 50 minute la 200°C.
Gata!
Nutriție
- Carbo: 74g
- Grăsimi: 27.9g
- Grăsimi sat.: 3.6g
- Proteine: 9.2g
- Fibre: 5.2g
- Zahăr: 49.8g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 24
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
O reteta foarte gustoasa doar ca mie nu mi-a fost suficient de lichida compozitia (era faramicioasa), asa ca am adaugat 100ml lapte caldut. Acum e la cuptor, sper sa creasca frumos! Miroase exceptional de bine!
De asemenea lipseste cu desavarsire sarea din ingrediente, ceea ce face ca si gustul sa nu fie pe masura asteptarilor...
Delicioasa, la umplutura am pus doar 65 gr zahar si la aluat 100gr si tot a iesit putin dulce, dar depinde si de mere.
O reteta foarte buna,delicioasa si rapida cu ingrediente sanatoase.