Budinca cu mere si caramel

Desert
Foarte ușor
1 h 20 m

Daca vrei sa incerci o budinca cu caramel, mere si croissant, noi iti recomandam reteta de mai jos.Pofta buna!

Ingrediente

10

Pentru budinca:

Pentru caramel:

Materiale

  • forma rotunda pentru copt - diametru 18 cm

Preparare

Preparare20 min
Gătire1 oră
  • Budinca cu mere si caramel - Preparare etapa 1Incalzim laptele + coaja de lamaie + scortisoara. Lasati la infuzat la foc mediu timp de 15 min.
  • Budinca cu mere si caramel - Preparare etapa 2Curatati merele de coaja si taiati-le in cubulete. Puneti-le intr-un bol + unt si gatiti 4 minute la cuptorul cu microunde. Dati deoparte.
  • Budinca cu mere si caramel - Preparare etapa 3Bateti ouale + zaharul. Dati deoparte.
  • Budinca cu mere si caramel - Preparare etapa 4Luati laptele de pe foc. Scoateti coaja de lamaie si scorțișoara.
    Adaugati croissantele rupte in bucati. Lasati la inmuiat 5 min.
  • Budinca cu mere si caramel - Preparare etapa 5Puneti amestecul de lapte intr-un bol si adaugati ouale cu zaharul + merele fierte.
    Ungeti forma de copt cu unt.
  • Budinca cu mere si caramel - Preparare etapa 6Pentru caramel:
    Intr-o cratita, pusa la foc mediu, incalziti zaharul cu putina apa pana cand se formeaza caramelul. Turnati imediat in forma de copt, pe fundul acesteia.
  • Budinca cu mere si caramel - Preparare etapa 7Turnati apoi compozitia budincii si coaceti 1h si 15min la bain-marie (se pune forma de copt intr-o tava cu apa) la 180º C in cuptor cu ventilator.
  • Budinca cu mere si caramel - Preparare etapa 8Lasati sa se raceasca bine si scoateti cu grija din forma.
  • Budinca cu mere si caramel - Preparare etapa 9Decorati cu frisca semi-batuta.

Punctează această reţetă

Observații

* Serviti cu frisca sau chiar inghetata de vanilie.

* Puteti infuza laptele cu ceea ce va place cel mai mult (scortisoara, vanilie, coaja de portocala netratata, lamaie, cafea ...)

* Puteti pune produse de patiserie pe care le aveti in casa (uscate) sau chiar bucati de paine. Cu cat au mai multa aroma produsele de patiserie, cu atat va avea mai multa aroma si budinca.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

nicoleta_i2018

Buna idee...Dar numai la cuptorul cu ventilator:)))...haida de!

abuz

cris_nedelcovici

Usoara. De incercat!

abuz

anonymous

Rodica

abuz

anonymous

Cred ca e f buna ! Am sa o gatesc si eu !

abuz