Ne place orice e facut cu mere si are gust de scortisoara !Budinca de orez cu mere se face tare repede si este tare, tare buna !Am fiert o cana de orez (aproximativ 250 g ) in 2,5 cani cu lapte (de regula masor orezul si laptele il pun de doua ori si jumatate), zahar, vanilie, scortisoara si un pic de sare.Orezul a fiert 20 de minute dupa care l-am pus la racit, acoperit, ca sa ia tot laptele.
Alaturi, 3 linguri de smintina am amestecat bine cu un ou si cu orezul racit.
O tava cu pereti detasabili am tapetat-o cu margarina si pesmet, am pus orezul si l-am aranjat ca un blat.
4 mere spalate, curatate si taiate in 2 , se taie in felii subtiri, ca ceapa si se pun peste orez, pina ce se umple toata suprafata. Peste mere (le rasfiram putintel) punem zahar brun ,zahar vanilat si scortisoara si dam la cuptor 40 minute.
Dupa ce s-a copt, dam jos peretii detasabili ,o lasam cam 30 de minute sa se raceasca si sa se inchege !Este gustoasa budinca, aspectuoasa si usor de facut !
DDaniela , bucatarie moldo-ardeleneasca
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Delicioasa!! merge facuta si de post!
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte,foarte buna.......
anonymous
F f buna
anonymous
Da, imi place ,orezul este fiert in lapte si are un gust mult mai bun decat in apa
Comentarii
anonymous
Delicioasa!! merge facuta si de post!
anonymous
Foarte,foarte buna.......
anonymous
F f buna
anonymous
Da, imi place ,orezul este fiert in lapte si are un gust mult mai bun decat in apa
anonymous
Comentariul tău:e o budinca minunata!
anonymous
E minunata!!!
anonymous
Excelent voi putea da dupa ce o incerc :P