Petitchef

Tarta Normanda cu mere si migdale

Pentru un desert cu mere absolut irezistibil, aceasta tarta este alegerea inspirata!
Urmati toti pasii retetei pentru a face aceasta tarta delicioasa. Datorita explicatiilor noastre scrise, fotografiilor si videoclipului nostru, nu veti rata nimic!
Nu ezitati sa serviti alaturi cu o lingura de inghetata de vanilie ;-)

Desert
10 porții
20 min
2 ore
30 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Aluatul sablée :

Umplutura:

Decorul:

Materiale

  • 94/5000
  • Folie alimentara
  • sucitor
  • Lingura de lemn
  • tava de placinta cu diametrul de 28 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Aluatul sablée :
    Puneti untul inmuiat, zahar pudra, zaharul vanilat, sarea si faina de migdale intr-un bol. Amestecati cu o lingura de lemn.
  • Etapa 2 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Adaugati oul si amestecati. Amestecul va deveni grunzuros.
  • Etapa 3 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Se adauga faina si se amesteca cu mana pentru a obtine un aluat omogen. Nu framantati mai mult decat este necesar. Infasurati aluatul in folie alimentara, aplatizati putin si refrigerati timp de 1 ora.
  • Etapa 4 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, folosindu-va de un sucitor. Intoarceti aluatul la 45° si intindeti din nou. Repetati pana obtineti dimensiunea dorita.
  • Etapa 5 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Rulati aluatul pe sucitor si transferati pe tava de pracinta, unsa in prealabil cu unt. Presati bine aluatul pe margini, apoi treceti cu sucitorul peste marginile tavii pentru a taia surplusul de aluat. Intepati aluatul cu o furculita si dati la frigider 30 de minute.
  • Etapa 6 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Umplutura:
    Folosind un mixer electric, bateti ouale, zaharul si zaharul vanilat. Adaugati migdalele macinate (pudra de migdale) si smantana lichida si bateti din nou.
  • Etapa 7 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Descojiti merele si taiati-le in jumatate, indepartand miezul. Taiati felii subtiri de aceeasi grosime. Asezati cate o jumatate de mar taiata felii peste aluat si rasfirati-le putin (vezi fotografii + video). Adaugati celelalte jumatati de mere si formati o floare.
  • Etapa 8 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Turnati compozitia de la pasul 6 peste mere si dați la cuptorul preincalzit la 190° C timp de 30 de minute.
  • Etapa 9 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu fulgi de migdale prajiti si zahar pudra.
  • Etapa 10 - Tarta Normanda cu mere si migdale
    Delicios!

Observații:

* Sfat de reciclare: daca aveti resturi mere feliate si aluat ramas, nu ezitati sa le reutilizati pentru a face mini tarte!



Poze

Tarta Normanda cu mere si migdale
Tarta Normanda cu mere si migdale - poza 2
Tarta Normanda cu mere si migdale - poza 3
Tarta Normanda cu mere si migdale - poza 4
Tarta Normanda cu mere si migdale - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Felix, 18/04/2020

Vreau si eu...

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Laptele de migdale – miracolul vegetal Laptele de migdale – miracolul vegetal Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează