Pentru un desert cu mere absolut irezistibil, aceasta tarta este alegerea inspirata!
Urmati toti pasii retetei pentru a face aceasta tarta delicioasa. Datorita explicatiilor noastre scrise, fotografiilor si videoclipului nostru, nu veti rata nimic!
Nu ezitati sa serviti alaturi cu o lingura de inghetata de vanilie ;-)
Aluatul sablée : Puneti untul inmuiat, zahar pudra, zaharul vanilat, sarea si faina de migdale intr-un bol. Amestecati cu o lingura de lemn.
Adaugati oul si amestecati. Amestecul va deveni grunzuros.
Se adauga faina si se amesteca cu mana pentru a obtine un aluat omogen. Nu framantati mai mult decat este necesar. Infasurati aluatul in folie alimentara, aplatizati putin si refrigerati timp de 1 ora.
Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, folosindu-va de un sucitor. Intoarceti aluatul la 45° si intindeti din nou. Repetati pana obtineti dimensiunea dorita.
Rulati aluatul pe sucitor si transferati pe tava de pracinta, unsa in prealabil cu unt. Presati bine aluatul pe margini, apoi treceti cu sucitorul peste marginile tavii pentru a taia surplusul de aluat. Intepati aluatul cu o furculita si dati la frigider 30 de minute.
Umplutura: Folosind un mixer electric, bateti ouale, zaharul si zaharul vanilat. Adaugati migdalele macinate (pudra de migdale) si smantana lichida si bateti din nou.
Descojiti merele si taiati-le in jumatate, indepartand miezul. Taiati felii subtiri de aceeasi grosime. Asezati cate o jumatate de mar taiata felii peste aluat si rasfirati-le putin (vezi fotografii + video). Adaugati celelalte jumatati de mere si formati o floare.
Turnati compozitia de la pasul 6 peste mere si dați la cuptorul preincalzit la 190° C timp de 30 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu fulgi de migdale prajiti si zahar pudra.
Comentarii:
Vreau si eu...