Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
O tarta cu fructe si aroma delicata de migdale. Un adevarat festin pentru a termina masa cu stil!
Ingrediente
10
Materiale
- forma de tarta cu diametrul de 28 cm
Rețete inrudite
-
Tarta cu ciocolata si pere
-
Tarta de zmeura cu crema de migdale
-
Tarta normanda cu mere si migdale
-
Tarta cu caise fara gluten
Preparare
Preparare25 min
Gătire30 min
Asezati aluatul in forma. Intepati baza cu o furculita.
Se amesteca untul moale cu zaharul, apoi se adauga ouale si se amesteca bine. Se adauga si migdalele si se amesteca bine.
Se toarna crema peste aluat si se netezeste cu o spatula.
Se taie jumatatile de pere in felii subtiri, dar se mentine forma originala. Se transfera cu ajutorul unui cutit peste crema de migdale.
Presarati deasupra fulgi de migdale.
Coaceti 30 minute la 180°C.
Si gata! Tarta cu pere si migdale este gata.
Observații
Utilizarea de pere proaspete : este posibila, daca fierbeti timp de 15 minute perele decojite intr-un sirop (1 litru de apa + 200 gr de zahar).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
