Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue

Desert
Foarte ușor
55 min

O tarta cu fructe si aroma delicata de migdale. Un adevarat festin pentru a termina masa cu stil!

Ingrediente

10

Materiale

  • forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

Preparare25 min
Gătire30 min
  • Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue - Preparare etapa 1Asezati aluatul in forma. Intepati baza cu o furculita.
  • Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue - Preparare etapa 2Se amesteca untul moale cu zaharul, apoi se adauga ouale si se amesteca bine. Se adauga si migdalele si se amesteca bine.
  • Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue - Preparare etapa 3Se toarna crema peste aluat si se netezeste cu o spatula.
  • Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue - Preparare etapa 4Se taie jumatatile de pere in felii subtiri, dar se mentine forma originala. Se transfera cu ajutorul unui cutit peste crema de migdale.
  • Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue - Preparare etapa 5Presarati deasupra fulgi de migdale.
  • Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue - Preparare etapa 6Coaceti 30 minute la 180°C.
  • Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue - Preparare etapa 7Si gata! Tarta cu pere si migdale este gata.

Punctează această reţetă

Observații

Utilizarea de pere proaspete : este posibila, daca fierbeti timp de 15 minute perele decojite intr-un sirop (1 litru de apa + 200 gr de zahar).

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

luizahurem

luizahurem

Sarutmana pentru masa.Iese ok retetuca

am gătit această rețetă
abuz