Perele sunt comori dulci si zemoase, disponibile toamna. Dincolo decoaja parfumata, textura delicioasa si aroma impetuoasa, alaturi de mere, perele sunt detinatoarele unor importante depozite de vitamine si saruri minerale. In bucatarie, cea mai simpla modalitate de a gati perele este sa le fierbeti intr-un un sirop din zahar sau intr-un amestec de sirop de zahar cu vin. O para fiarta, servita cu parmezan sau cu branza albastra, poate fi o gustare perfecta. Pentru dulciuri, perele in sos caramel sau de ciocolata sunt alte posibilitati. Folositi perele in prajituri si tarte cu migdale sau nuci si miere, budinci si inghetata.
Octombrie este luna din an cand sunt disponibile cele mai multe soiuri de pere, asa ca este un moment bun pentru a le consuma in aceasta perioada.
Multi dintre noi ne aducem aminte prea rar ca trebuie sa mai consumam fructe, in starea lor naturala. Astazi procesarea alimentelor a ajuns la cel mai inalt nivel si credem ca, daca am baut un suc la cutie sau sticla „fara conservanti si coloranti” ne-am luat portia...