Octombrie este luna din an cand sunt disponibile cele mai multe soiuri de pere, asa ca este un moment bun pentru a le consuma in aceasta perioada.
Exista numeroase soiuri de pere care difera in functie de dimensiune, culoare si gust si indiferent de toate acestea atunci cand le recoltati, cumparati si depozitati trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:
- recoltarea perelor trebuie facuta cand acestea sunt tari la palpare, iar coaja are o culoare galden-verzui si desprind cu usurinta de creanga;
- alegeti fructe proaspete, ferme, cu aroma puternica, evitandu-le pe cele care au semne de lovire sau pete;
- perele asiatice au aspect de rugina la exterior, si nu este un defect si o caracteristica acceptabila;
- tineti perele necoapte la temperatura camerei sau inveliti-le in servetele de hartie si se vor coace in cateva zile;
- verificati daca para este coapta printr-o usoara presiune aplicata cu degetul mare la codita. In cazul in care cedeaza presiunii, aceasta este gata;
- perele pe care doriti sa le consumati mai tarziu, le puteti tine la frigider pentru 2-3 saptamani dar feriti-le de surse care emana arome puternice, intrucat perele au capacitatea de a absorbi mirosuri;
- nu puneti pere necoapte la frigider intrucat nu se vor mai coace;
- daca taiati o para si nu o consumati imediat, picurati putina zeama de lamaie peste miezul ei pentru a nu oxida.
Nu uitati ca puteti pregati cu pere mancaruri atractive pentru cei mici, sucuri proaspete pentru intreaga familie sau deserturi elegante atunci cand aveti musafiri. Totusi cele mai parfumate preparate din pere sunt si cele mai simple: dulceata, gem, compoturi si marmelada.
Comentarii:
Interesant, bine de stiut, multumesc, dar... nu ati aflat ca suntem in ianuarie?
Multumim.
Sfaturi utile multumesc
Bon
Bine de stiut!
Excelent
"culoare galden-verzui" Ce culoare o mai fi si asta? "luna din an" Cred si eu ca nu cea de pe cer!