Fudge cu pere și ciocolată - desertul foarte ușor de făcut cu doar 2 ingrediente!
Fudge este renumit pentru textura sa bogată, care se topește în gură. Această versiune, fără gătit (cu excepția perelor, dar asta e opțional!), fără gluten, fără zahăr adăugat și fără grăsimi, este pe cât de sănătoasă, pe atât de delicioasă pentru pofta de dulce :-) Nu ai nevoie decât de pere și de ciocolată pentru a crea desertul perfect!
Ingrediente
Materiale
- 1 forma de copt cu balamale cu diametrul de 18 cm
- hârtie de copt
- 1 blender / chopper
- o tigaie (opțional)
Preparare
Se descojesc și se taie perele în bucăți mici.
Prăjiți-le câteva minute pentru a le face mai fondante.
* Acest pas nu este obligatoriu.Se pun perele în chopper și se toarnă ciocolata topită peste ele.
Se amestecă până la omogenizare.
Se toarnă aluatul într-o formă de copt cu inel și tapetată cu hârtie de copt. Se pune la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Îndepărtați cu grijă hârtia. Se decorează cu bucăți de pară, pudră de cacao neîndulcită, migdale tăiate mărunt etc.
Observații
Pentru a reducecantitatea de zahăr din prăjitură, folosiți o ciocolată cu un conținut scăzut de zahăr.
Putețiînlocui perelecu mere fără grijă.
Cum se păstrează fudge-ul?
Păstrați-l într-un recipient ermetic în frigider pentru cel mult 5 zile.
Puteți congela fudge-ul?
Da, puteți, dar aveți grijă la textură, care va fi diferită după aceea.
Ce topping ar trebui să folosesc pentru acest fudge?
Noi am folosit felii de pere. Puteți adăuga și alte fructe, nuci sau pudră de cacao neîndulcită, de exemplu!