Petitchef

Fudge cu ciocolata si nuci

Fudge cu ciocolata si nuci Reteta este in cups, am s-o afisez asa si daca folositi un pahar ca masura pastrati, va rog, proportiile :) Desi extrem de dulce pt mine, gustul este tare fain.

1 cup zahar alb + 1 cup zahar brun + 1 cup frisca + 1/2 cup unt + un varf de cutit de sare + 1/4 cup sirop de porumb, alb - are consistenta mierii, nu si gustul, gustul e destul de fad, cred ca este adaugat pt a da cremozitate (sac!) compozitiei- + 1/2 cup ciocolata amaruie + un pumn de miez de nuca + 2 lingurite vanilie si facultativ, putina esenta de rom.

Nota:
- aici siropul de porumb se gaseste in supermarketuri.
Are consistenta mierii, curge, dar mai greut si este mai putin dulce.
Este prima oara cand il folosesc insa cred ca mierea ar fi un bun inlocuitor (eventual se diminueaza putin cantitatea de zahar din reteta) si din cautarile pe net se pare ca se poate inlocui si cu un sirop obtinut dintr-o parte zahar, o parte apa.

- cele 2 feluri de zahar, frisca, siropul de porumb si sarea se pun pe foc intr-o cratita
- se amesteca incontinuu si de cand incepe sa fiarba in aproximativ 7 minute ar trebui sa obtineti o biluta moale de fudge atunci cand picurati putina compozitie intr-un pahar cu apa rece. Daca nu se formeaza biluta mai lasati pe foc, amestecand incetinel. Compozitia capata un aspect matasos, lucios si devine oarecum vartoasa.
- se lasa la racit 10 minute dupa care se adauga si bobitele de ciocolata si se amesteca incontinuu
- compozitia ar trebui sa se ingroase binisor (la mine nu s-a intamplat chiar asa :)), asa ca adaugati nucile si turnati intr-o forma bine unsa cu unt. Nu folositi o forma mare, pt ca nu se obtine o cantitate mare.
- se lasa la rece pana se intareste apoi se taie in cuburi mici, cu un cutit inmuiat in apa fierbinte
- am trecut cu jetul de apa fierbinte si pe fundul formei de yena pt ca nu se dezlipeau pe cat de repede imi doream, drept este si ca n-am avut rabdare sa se intareasca bine.

Taina:
compozitia am dat-o la congelator pt 15 minute, apoi am amestecat putin cu lingura si i-am facut valurele (total ne-obligatorii ) apoi am mai lasat in congelator 30 de minute pana sa-l tai.
Ideal ar fi sa-l pregatiti seara si sa-l lasati in pace ( nu cum am facut eu) la rece pana a 2-a zi.
Pe mine insa, ursitoarele nu m-au daruit cu rabdare :))

Se poate pastra la frigider cateva saptamani bune.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează