Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!
Astăzi, vă prezentăm pe verișoara italiana a pralinei: și da, dragi iubitori de alune, veți fi în continuare serviți cu această minune. Super ușor de făcut și perfect pentru a însoți pauza ta de cafea/ceai, te lăsăm să descoperi rețeta noastră detaliată de Gianduja și mai presus de toate să te răsfeți :-)
Ingrediente
Rețete inrudite
-
Chocolate apple fudge, un desert super-ușor de făcut cu doar 2 ingrediente!
-
Fudge cu pere și ciocolată - desertul foarte ușor de făcut cu doar 2 ingrediente!
-
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
-
Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat!
Preparare
Așezați alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10 minute.
Scoateți alunele și lăsați-le să se răcească înainte de a îndepărta coaja, rulându-le sub palme. De asemenea, le puteți pune într-o strecurătoare și agitați strecurătoarea până când cea mai mare parte a cojii dispare.
Topiți ciocolata. Tocați alunele într-un chopper. Adăugați zahărul pudră și amestecați până obțineți o pastă lichidă. Adăugați ciocolata și amestecați din nou.
Când aluatul devine omogen, transferați totul într-o formă sau pe o farfurie pentru a le tăia. Dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute pentru ca aluatul să se întărească.
Scoateți din formă și bucurați-vă la o cafea bună!
Observații
Gianduja, de origine italiană este o cremă fină de ciocolată și alune de pădure măcinate. A descoperită de ciocolatierii italieni la începutul secolului al XIX-lea, după embargoul impus de Napoleon în 1806. Pentru că nu mai aveau cum să importe cacao, ei au apelat la o resursă locală: alunele de pădure. Prăjite, măcinate și amestecate cu ciocolată, alunele erau transformate în deserturi delicioase, care au devenit tot mai populare. În prezent, Gianduja este unul din simbolurile orașului Torino.