Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!

Desert
4 porții
Foarte ușor
1 oră

Astăzi, vă prezentăm pe verișoara italiana a pralinei: și da, dragi iubitori de alune, veți fi în continuare serviți cu această minune. Super ușor de făcut și perfect pentru a însoți pauza ta de cafea/ceai, te lăsăm să descoperi rețeta noastră detaliată de Gianduja și mai presus de toate să te răsfeți :-)


Ingrediente

4

Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare40 min
Gătire10 min


Observații

Gianduja, de origine italiană este o cremă fină de ciocolată și alune de pădure măcinate. A descoperită de ciocolatierii italieni la începutul secolului al XIX-lea, după embargoul impus de Napoleon în 1806. Pentru că nu mai aveau cum să importe cacao, ei au apelat la o resursă locală: alunele de pădure. Prăjite, măcinate și amestecate cu ciocolată, alunele erau transformate în deserturi delicioase, care au devenit tot mai populare. În prezent, Gianduja este unul din simbolurile orașului Torino.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+