Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!
Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!
Astăzi, vă prezentăm pe verișoara italiana a pralinei: și da, dragi iubitori de alune, veți fi în continuare serviți cu această minune. Super ușor de făcut și perfect pentru a însoți pauza ta de cafea/ceai, te lăsăm să descoperi rețeta noastră detaliată de Gianduja și mai presus de toate să te răsfeți :-)
Așezați alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10 minute.
Scoateți alunele și lăsați-le să se răcească înainte de a îndepărta coaja, rulându-le sub palme. De asemenea, le puteți pune într-o strecurătoare și agitați strecurătoarea până când cea mai mare parte a cojii dispare.
Topiți ciocolata. Tocați alunele într-un chopper. Adăugați zahărul pudră și amestecați până obțineți o pastă lichidă. Adăugați ciocolata și amestecați din nou.
Când aluatul devine omogen, transferați totul într-o formă sau pe o farfurie pentru a le tăia. Dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute pentru ca aluatul să se întărească.
Scoateți din formă și bucurați-vă la o cafea bună!
Gianduja, de origine italiană este o cremă fină de ciocolată și alune de pădure măcinate. A descoperită de ciocolatierii italieni la începutul secolului al XIX-lea, după embargoul impus de Napoleon în 1806. Pentru că nu mai aveau cum să importe cacao, ei au apelat la o resursă locală: alunele de pădure. Prăjite, măcinate și amestecate cu ciocolată, alunele erau transformate în deserturi delicioase, care au devenit tot mai populare. În prezent, Gianduja este unul din simbolurile orașului Torino.