Petitchef

Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!

Astăzi, vă prezentăm pe verișoara italiana a pralinei: și da, dragi iubitori de alune, veți fi în continuare serviți cu această minune. Super ușor de făcut și perfect pentru a însoți pauza ta de cafea/ceai, te lăsăm să descoperi rețeta noastră detaliată de Gianduja și mai presus de toate să te răsfeți :-)

Desert
4 porții
10 min
40 min
10 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!
    Așezați alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10 minute.
  • Etapa 2 - Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!
    Scoateți alunele și lăsați-le să se răcească înainte de a îndepărta coaja, rulându-le sub palme. De asemenea, le puteți pune într-o strecurătoare și agitați strecurătoarea până când cea mai mare parte a cojii dispare.
  • Etapa 3 - Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!
    Topiți ciocolata. Tocați alunele într-un chopper. Adăugați zahărul pudră și amestecați până obțineți o pastă lichidă. Adăugați ciocolata și amestecați din nou.
  • Etapa 4 - Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!
    Când aluatul devine omogen, transferați totul într-o formă sau pe o farfurie pentru a le tăia. Dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute pentru ca aluatul să se întărească.
  • Etapa 5 - Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!
    Scoateți din formă și bucurați-vă la o cafea bună!

Observații:

Gianduja, de origine italiană este o cremă fină de ciocolată și alune de pădure măcinate. A descoperită de ciocolatierii italieni la începutul secolului al XIX-lea, după embargoul impus de Napoleon în 1806. Pentru că nu mai aveau cum să importe cacao, ei au apelat la o resursă locală: alunele de pădure. Prăjite, măcinate și amestecate cu ciocolată, alunele erau transformate în deserturi delicioase, care au devenit tot mai populare. În prezent, Gianduja este unul din simbolurile orașului Torino.



Poze

Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea!
Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea! - poza 2
Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea! - poza 3
Gianduja de casă, rețeta italiană super ușor de făcut și perfectă la cafea! - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează