Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat!

Desert
Foarte ușor
32 min
398 Kcal

Iată una dintre cele mai bune rețete de tort de ciocolată fără lactoză, rapid și ușor de făcut. Ceea ce face acest tort unic este folosirea apei fierbinte în loc de lapte (da, da!). Acest desert indulgent este perfect pentru a-ți satisface pofta de ciocolată, chiar dacă ești intolerant la lactoză. În plus, această bază este perfectă pentru a face un Layer Cake sau un Nega Maluca! Urmează-ne pașii și bucură-te de acest desert delicios de ... moale :-)

Ingrediente

8
Cost estimat: 2.18 (0.27€/porție)

Materiale

  • Bol
  • tel

Preparare

Preparare2 min
Gătire30 min
  • Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat! - Preparare etapa 1Se amestecă ouăle și zahărul, amestecând energic până devine spumos.
  • Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat! - Preparare etapa 2Apoi adăugați pudra de cacao și lichidele (ulei și apă clocotită). Amestecați din nou.
  • Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat! - Preparare etapa 3La final adaugați făina și praful de copt si le încorporați bine.
  • Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat! - Preparare etapa 4Când aluatul este neted si omogen, turnam totul într-o formă unsă cu unt.
  • Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat! - Preparare etapa 5Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 până la 40 de minute. Verificați gătirea cu vârful unui cuțit sau cu o scobitoare de lemn și ajustați timpul dacă este necesar.
  • Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat! - Preparare etapa 6Lăsați puțin să se răcească inainte de a scoateți din formă și este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cât se păstrează tortul de ciocolată fără lactoză?

Îl puteți păstra până la 5 zile în frigider învelit în folie alimentară sau într-un recipient ermetic.

Putem reduce cantitatea de zahăr din tort?

Dacă doriți, puteți adăuga doar 120 g de zahăr. Veți putea face o glazura de exemplu sau veți decora cu elemente care conțin zahar fără ca gustul final al prăjiturii sa fie prea dulce.

Putem congela tortul fără lactoză?

Bineînțeles ca puteți congela tortul fără lactoză fără nici o problemă!

Ce uleiuri neutre ar trebui să folosesc pentru a înlocui untul și a face o prăjitură fără lactoză?

Puteți folosi ulei de floarea soarelui sau de rapiță!

Care este cea mai bună glazură pentru acest tort fără lactoză?

La noi, am făcut o glazură „brigadeiro” pentru a decora tortul, dar conține lapte condensat îndulcit.O puteți face dacă găsiți lapte condensat fără lactoză.
Nu ezitați să amestecați ciocolata neagră, puțin ulei și nuci de exemplu pentru a face o glazură delicioasă și crocantă! Nu uitați că glazura se va lipi mai bine pe tort dacă acesta va fi foarte rece!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 398Kcal
  • Carbo: 48.7g
  • Grăsimi: 17.8g
  • Grăsimi sat.: 3.4g
  • Proteine: 8.6g
  • Fibre: 3.9g
  • Zahăr: 25.8g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (129g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: