Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat!
Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat!
Iată una dintre cele mai bune rețete de tort de ciocolată fără lactoză, rapid și ușor de făcut. Ceea ce face acest tort unic este folosirea apei fierbinte în loc de lapte (da, da!). Acest desert indulgent este perfect pentru a-ți satisface pofta de ciocolată, chiar dacă ești intolerant la lactoză. În plus, această bază este perfectă pentru a face un Layer Cake sau un Nega Maluca! Urmează-ne pașii și bucură-te de acest desert delicios de ... moale :-)
Se amestecă ouăle și zahărul, amestecând energic până devine spumos.
Apoi adăugați pudra de cacao și lichidele (ulei și apă clocotită). Amestecați din nou.
La final adaugați făina și praful de copt si le încorporați bine.
Când aluatul este neted si omogen, turnam totul într-o formă unsă cu unt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 până la 40 de minute. Verificați gătirea cu vârful unui cuțit sau cu o scobitoare de lemn și ajustați timpul dacă este necesar.
Lăsați puțin să se răcească inainte de a scoateți din formă și este gata!
Cât se păstrează tortul de ciocolată fără lactoză? Îl puteți păstra până la 5 zile în frigider învelit în folie alimentară sau într-un recipient ermetic.
Putem reduce cantitatea de zahăr din tort? Dacă doriți, puteți adăuga doar 120 g de zahăr. Veți putea face o glazura de exemplu sau veți decora cu elemente care conțin zahar fără ca gustul final al prăjiturii sa fie prea dulce.
Putem congela tortul fără lactoză? Bineînțeles ca puteți congela tortul fără lactoză fără nici o problemă!
Ce uleiuri neutre ar trebui să folosesc pentru a înlocui untul și a face o prăjitură fără lactoză? Puteți folosi ulei de floarea soarelui sau de rapiță!
Care este cea mai bună glazură pentru acest tort fără lactoză? La noi, am făcut o glazură „brigadeiro” pentru a decora tortul, dar conține lapte condensat îndulcit.O puteți face dacă găsiți lapte condensat fără lactoză. Nu ezitați să amestecați ciocolata neagră, puțin ulei și nuci de exemplu pentru a face o glazură delicioasă și crocantă! Nu uitați că glazura se va lipi mai bine pe tort dacă acesta va fi foarte rece!