Petitchef

Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

ganache de ciocolata amaruie:

ganache ciocolata alba:

Decor:

Preparare

  • Se face intai blatul. Se mixeaza albusurile bine, se adauga zaharul treptat si se continua pana se formeaza o spuma care nu curge.
  • Apoi se adauga si galbenusurile, dupa care se opreste mixerul si se adauga cacaoa si faina cu praful de copt, mestecand usor sa se incorporeze. Se toarna intr- o forma cu peteti detasabili de 23 diametru.
  • Se face un sirop din 4 linguri de zahar cu 300 ml apa, care se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit.
  • Se incalzeste frisca pe baine-marie, apoi se adauga peste ciocolata maruntita, impreuna cu untul si se mesteca pana se topeste. Se lasa 1-2 ora la rece. Apoi se mixeaza pana devine o crema cremoasa.
  • Daca e prea groasa crema, se mai adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se amesteca. La fel procedeaza si cu crema alba.
  • Se face un sirop si se insiropeaza blatul de cacao. Se pune intai ganachul de ciocolata, se lasa la rece 2 ore. Se adauga si crema alba, dupa care se da la rece pana a doua zi. Se orneaza dupa inspiratie.
  • A uns partile laterale cu frisca, am pus bomboane mici de decor. A facut un brau din frisca si pe centru melcisori din ciocolata.


Poze

Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)
Tort cu doua creme de ciocolata (ganache) - poza 2
Tort cu doua creme de ciocolata (ganache) - poza 3

Întrebări:




Comentarii (14):

18/04/2014

Excelent foarte buna si gustoasa

(0) (0) Abuz
24/01/2014

Delicioasa.........

(0) (0) Abuz
03/01/2014

IMI PLACE CA ESTETIC SI PARE DESTUL DE BUN

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Super!

(0) (0) Abuz
20/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Fffffff buna

(0) (0) Abuz
simina_p2013
simina_p2013, 04/08/2013

Imi place foarte mult torturile cu ganache de ciocolata

(0) (0) Abuz
31/07/2013

Super!

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Sooper

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează