Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)
Ingrediente
8
ganache de ciocolata amaruie:
ganache ciocolata alba:
Decor:
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Se face intai blatul. Se mixeaza albusurile bine, se adauga zaharul treptat si se continua pana se formeaza o spuma care nu curge.
- Apoi se adauga si galbenusurile, dupa care se opreste mixerul si se adauga cacaoa si faina cu praful de copt, mestecand usor sa se incorporeze. Se toarna intr- o forma cu peteti detasabili de 23 diametru.
- Se face un sirop din 4 linguri de zahar cu 300 ml apa, care se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit.
- Se incalzeste frisca pe baine-marie, apoi se adauga peste ciocolata maruntita, impreuna cu untul si se mesteca pana se topeste. Se lasa 1-2 ora la rece. Apoi se mixeaza pana devine o crema cremoasa.
- Daca e prea groasa crema, se mai adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se amesteca. La fel procedeaza si cu crema alba.
- Se face un sirop si se insiropeaza blatul de cacao. Se pune intai ganachul de ciocolata, se lasa la rece 2 ore. Se adauga si crema alba, dupa care se da la rece pana a doua zi. Se orneaza dupa inspiratie.
- A uns partile laterale cu frisca, am pus bomboane mici de decor. A facut un brau din frisca si pe centru melcisori din ciocolata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelent foarte buna si gustoasa
anonymous
Delicioasa.........
anonymous
IMI PLACE CA ESTETIC SI PARE DESTUL DE BUN
anonymous
Imi place
anonymous
Super!
anonymous
Super
anonymous
Fffffff buna

simina_p2013
Imi place foarte mult torturile cu ganache de ciocolata
anonymous
Super!
anonymous
Sooper
Punctează această reţetă