Se face intai blatul. Se mixeaza albusurile bine, se adauga zaharul treptat si se continua pana se formeaza o spuma care nu curge.
Apoi se adauga si galbenusurile, dupa care se opreste mixerul si se adauga cacaoa si faina cu praful de copt, mestecand usor sa se incorporeze. Se toarna intr- o forma cu peteti detasabili de 23 diametru.
Se face un sirop din 4 linguri de zahar cu 300 ml apa, care se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit.
Se incalzeste frisca pe baine-marie, apoi se adauga peste ciocolata maruntita, impreuna cu untul si se mesteca pana se topeste. Se lasa 1-2 ora la rece. Apoi se mixeaza pana devine o crema cremoasa.
Daca e prea groasa crema, se mai adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se amesteca. La fel procedeaza si cu crema alba.
Se face un sirop si se insiropeaza blatul de cacao. Se pune intai ganachul de ciocolata, se lasa la rece 2 ore. Se adauga si crema alba, dupa care se da la rece pana a doua zi. Se orneaza dupa inspiratie.
A uns partile laterale cu frisca, am pus bomboane mici de decor. A facut un brau din frisca si pe centru melcisori din ciocolata.
Comentarii (14):
Excelent foarte buna si gustoasa
Delicioasa.........
IMI PLACE CA ESTETIC SI PARE DESTUL DE BUN
Imi place
Super!
Super
Fffffff buna
Imi place foarte mult torturile cu ganache de ciocolata
Super!
Sooper