Se mixeaza albusurile bine, se adauga zaharul treptat si se continua pana se formeaza o spuma care nu curge. Apoi se adauga si galbenusurile, dupa care se opreste mixerul si se adauga cacaoa si faina cu praful de copt, mestecand usor sa se incorporeze. Se toarna intr- o forma cu peteti detasabili de 22 diametru.
Se face un sirop din 4 linguri de zahar cu 300 ml apa, care se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit.
Se incalzeste frisca pe baune-marie apoi se adauga peste ciocolata maruntita si se mesteca pana se topeste. Se lasa 1-2 ora la rece. Apoi se mixeaza pana devine o crema cremoasa.
Visinele se mixeaza, se trece apoi printr-o sita. In sucul rezultat se dizolva 8-10 g de gelatina. Se mixeaza frisca si se incorporeaza gelatina topita. dar nu fiarta. Se lasa sa se intareasca putin.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Pe primul blat se intinde crema de visine si deasupra 1/3 din ganachul de ciocolata alba. Se pune si celalalt blat si se inbraca totul in restul de ganache alb.
Se lasa la rece sa se intareasca putin, apoi ornam cu frisca. A avut ranas cateva picaturi din zeama de la visine, dar insuficient pentru a realiza contrastul cu albul tortului. Nici colorant rosu nu a avut in casa. A presarat fulgi de ciocolata.
Comentarii:
F bun