Petitchef

Tort cu ganache de ciocolata alba si visine

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

blat de cacao:

crema de visine:

Preparare

  • Se mixeaza albusurile bine, se adauga zaharul treptat si se continua pana se formeaza o spuma care nu curge. Apoi se adauga si galbenusurile, dupa care se opreste mixerul si se adauga cacaoa si faina cu praful de copt, mestecand usor sa se incorporeze. Se toarna intr- o forma cu peteti detasabili de 22 diametru.
  • Se face un sirop din 4 linguri de zahar cu 300 ml apa, care se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit.
  • Se incalzeste frisca pe baune-marie apoi se adauga peste ciocolata maruntita si se mesteca pana se topeste. Se lasa 1-2 ora la rece. Apoi se mixeaza pana devine o crema cremoasa.
  • Visinele se mixeaza, se trece apoi printr-o sita. In sucul rezultat se dizolva 8-10 g de gelatina. Se mixeaza frisca si se incorporeaza gelatina topita. dar nu fiarta. Se lasa sa se intareasca putin.
  • Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Pe primul blat se intinde crema de visine si deasupra 1/3 din ganachul de ciocolata alba. Se pune si celalalt blat si se inbraca totul in restul de ganache alb.
  • Se lasa la rece sa se intareasca putin, apoi ornam cu frisca. A avut ranas cateva picaturi din zeama de la visine, dar insuficient pentru a realiza contrastul cu albul tortului. Nici colorant rosu nu a avut in casa. A presarat fulgi de ciocolata.


Poze

Tort cu ganache de ciocolata alba si visine
Tort cu ganache de ciocolata alba si visine - poza 2
Tort cu ganache de ciocolata alba si visine - poza 3
Tort cu ganache de ciocolata alba si visine - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

24/03/2013

F bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează