Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se pun cele 3 linguri de apa si se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat batandu-se in continuare. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, si se incorporeaza usor in albusuri dupa ce au fost batute bine.
Peste aceasta compozitie se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn, iar la sfarsit cacaoa si ea cernuta. Se tapeteaza forma de tort cu ulei si faina sau hartie de copt, se toarna compozitia de blat si se introduce la cuptor pentru cca 25 min.(in functie de cuptor).
Se rupe ciocolata bucati si se pune in frisca (se pun separat, cea alba cu 400 ml frisca , cea neagra cu diferenta de 400 ml frisca) pe baie de aburi , se amesteca cu lingura de lemn pana se topeste ciocolata uniform. Apoi se pune la rece, dupa care se baga la frigider pentru cateva ore bune. Inainte de a o pune pe blatul de tort se bate cu mixerul pana se face spuma.
Blat, un strat de ciocolata alba si unul de ciocolata neagra, blat, un strat de ciocolata neagra si unul de ciocolata alba, blat, apoi imbracat in ciocolata alba iar deasupra ciocolata rasa.
Comentarii:
Cel mai bun tort si cel mai usor de facut. Felicitari !
Excelent!l-am facut
Prajitura de prajitura.ce poate fi mai buc decat crema cu ciocolata!
Praf
Il fac maine
F.f. bun
Blatul nu trebuie insiropat?