Tort cu crema ganache

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire25 min
  • Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se pun cele 3 linguri de apa si se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat batandu-se in continuare. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, si se incorporeaza usor in albusuri dupa ce au fost batute bine.
  • Peste aceasta compozitie se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn, iar la sfarsit cacaoa si ea cernuta. Se tapeteaza forma de tort cu ulei si faina sau hartie de copt, se toarna compozitia de blat si se introduce la cuptor pentru cca 25 min.(in functie de cuptor).
  • Se rupe ciocolata bucati si se pune in frisca (se pun separat, cea alba cu 400 ml frisca , cea neagra cu diferenta de 400 ml frisca) pe baie de aburi , se amesteca cu lingura de lemn pana se topeste ciocolata uniform. Apoi se pune la rece, dupa care se baga la frigider pentru cateva ore bune. Inainte de a o pune pe blatul de tort se bate cu mixerul pana se face spuma.
  • Blat, un strat de ciocolata alba si unul de ciocolata neagra, blat, un strat de ciocolata neagra si unul de ciocolata alba, blat, apoi imbracat in ciocolata alba iar deasupra ciocolata rasa.

Punctează această reţetă

N Nely`s Blog

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Cel mai bun tort si cel mai usor de facut. Felicitari !

abuz

anonymous

Excelent!l-am facut

abuz

anonymous

Prajitura de prajitura.ce poate fi mai buc decat crema cu ciocolata!

abuz

anonymous

Praf

abuz

anonymous

Il fac maine

abuz

anonymous

F.f. bun

abuz

asy95

Blatul nu trebuie insiropat?

abuz