Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane
Ingrediente
8
Crema :
Blatul :
A doua crema:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.
- Cele 8 oua intregi se mixeaza bine cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor . - In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra. Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
- Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super
anonymous
Tort cu piure de castane si mascarpone cred ,hmm bun foarte bun |||
Punctează această reţetă