Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Crema :

Blatul :

A doua crema:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.
  • Cele 8 oua intregi se mixeaza bine cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
    Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
  • In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra. Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
  • Se tine la rece.
    Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.

Punctează această reţetă

Doina-SidoniaDoina-Sidonia

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super

abuz

anonymous

Tort cu piure de castane si mascarpone cred ,hmm bun foarte bun |||

abuz