Separam ouale, albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si vanilia si batem pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi, cu lingura amestecand de jos in sus adaugam si faina. Turnam compozitia peste crema care trebuie sa fie inchegata si coacem pana trece testul scobitorii.Lasam tortul sa se raceasca in cratita, dupa care punem o tava peste cratita si rasturnam tortul. Punem totul la frigider si lasam cateva ore. In acest timp siropul de zahar ars va insiropa blatul.
Se bat ouale cu zaharul si vanilia, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar caramelizat. Punem cratita in cuptor pentru 40 minute. Intre timp, inainte ca cele 40 de minute sa expire, pregatim compozitia pentru blat.
Indepartam cratita si ornam dupa preferinta sau il putem lasa ca atare.A ornat cu frisca, frunze si inimi de ciocolata si migdale caramelizate.
Migdalele le rumenim intr-o tigaie de teflon. Caramelizam zaharul si adaugam migdalele rumenite. Tot amestecul de caramel si migdale il turnam pe o hartie de copt si punem in frigider cateva minute.
In cateva minute se face beton . Maruntim cu un cutit avand grija sa nu imprastiem in toata bucataria migdalele. Presaram tortul deasupra si pe lateral cu acest krantz. E absolut delicios, mult mai bun decat cel facut cu nuci caramelizate.
Comentarii:
Un deliciu!