Tort donut

Gustări
8 porții
Foarte ușor
1 h 10 m

Gogosile americane sunt atat de ispititoare, dar trebuie sa recunosc ca nu este atat de usor sa le faci In schimb am reinventat reteta si am transformat-o in tort. O idee mult mai simpla si mai distractiva ;-) Facuta intr-o matrita de savarina pentru copt si acoperita cu glazura din plin, e tentanta pentru intreaga familie. Urmati pas cu pas reteta de mai jos ↓ ↓

Ingrediente

8

Materiale

  • forma de savarina
  • Posh (facultativ)

Preparare

Preparare30 min
Gătire40 min
  • Tort Donut - Preparare etapa 1Se amesteca faina, zaharul, sarea, zaharul vanilat si ouale.
  • Tort Donut - Preparare etapa 2Se topeste untul si se adauga peste amestec.
  • Tort Donut - Preparare etapa 3Se toarna 2/3 din amestec in tava de savarina.
    Dati zmeura prin faina (ajuta sa nu se scufunde la baza aluatului) si aranjati-o pe aluat. Acoperiti-o cu restul compozitiei.
  • Tort Donut - Preparare etapa 4Coaceti 40 minute la 160°C. Lasati sa se raceasca bine apoi scoateti din forma.
  • Tort Donut - Preparare etapa 5Se amesteca zaharul pudra cu lapte. Adaugați cateva picaturi de colorant din culoarea dorita.
  • Tort Donut - Preparare etapa 6Folosind un posh (sau un recipient cu gura de scurgere), turnati glazura pe tort sub forma de cercuri.
  • Tort Donut - Preparare etapa 7Treptat, glazura se va intinde si va acoperi tortul la suprafata. Asigurati-va ca nu puneti prea multa.
  • Tort Donut - Preparare etapa 8Decorati tortul cu perle de zahar sau fulgi de ciocolata, betisoare. Lasati deoparte 10 minute.
  • Tort Donut - Preparare etapa 9Gata!

Observații

Zmeura: o puteti inlocui cu alte fructe rosii sau o puteti elimina.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: