Tort cifra

Desert
Ușor
2 h 12 m

Un tort usor de facut, colorat si personalizat. Foietaj, crema de mascarpone, capsune si zmeura . Distreaza-te si fa varianta ta de tort cu fructele preferate.

Ingrediente

6

Aluatul sablée :

Crema chantilly-mascarpone :

Decor :

Materiale

  • Sablon cifra
  • sucitor
  • taietor de aluat
  • hartie de copt

Preparare

Preparare2 ore
Gătire12 min
  • Tort Cifra - Preparare etapa 1Aluatul sablée :
    Intr-un bol, puneți untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si pudra de migdale. Amestecati pentru a avea o „crema” omogena, apoi adaugati oul intreg si amestecati bine. Ar trebui sa obtineti un amestec usor umflat.
  • Tort Cifra - Preparare etapa 2La final se adauga faina si se amesteca cu mana pentru a avea un aluat omogen.
    Aplatizati aluatul, inveliti-l in folie de plastic si puneti la frigider timp de 1 ora. (nu dati aluatului forma de bila, va dura mult mai mult pana se va raci).
  • Tort Cifra - Preparare etapa 3Dupa acest timp de repaus, separati aluatul in 2.
    Luati o jumatate, asezati-o pe o foaie de hartie pergament, puneti o alta foaie deasupra si intindeti foarte subtire.
  • Tort Cifra - Preparare etapa 4Faceti sablonul numarul dorit pe o foaie A4 si taiati-l. Asezati cifrele din hartie peste aluat si taiati-l dupa sablon. Faceti asta de 2 ori pentru fiecare cifra.
    Repetati pasii 3 si 4 cu a doua cifra dorita.
  • Tort Cifra - Preparare etapa 5Apoi puneti-l la frigider inainte de a decupa marginile. Daca se intareste putin este mai usor de ridicat dupa faaia de copt. Dupa 30 de minute, indepartati surplusul de aluat din jurul numerelor.
  • Tort Cifra - Preparare etapa 6Coaceti 12 minute la 180°C si lasati sa se raceasca.
  • Tort Cifra - Preparare etapa 7Crema chantilly mascarpone :
    Puneti crema mascarpone, smantana lichida rece, zaharul pudra si semintele pastaii de vanilie intr-un bol. Bateti cu mixerul la viteza maxima pentru a monta frișca.
  • Tort Cifra - Preparare etapa 8Puneti primul numar de aluat copt pe vasul de servire. Folosind o punga de patiserie prevazuta cu o duza simpla, aplicati frisca sub forma de bile mici, apoi puneti si a doua parte a aceluiasi numar peste crema si repetați procedeul.
  • Tort Cifra - Preparare etapa 9Apoi faceti acelasi lucru cu cea de a doua cifra. Daca bucatile de aluat se rup, nicio grija.Nu se va vedea in timpul asamblarii.
  • Tort Cifra - Preparare etapa 10Spalati si curatati fructele si aranjati-le frumos peste crema. Decorati cu bezele mici.
  • Tort Cifra - Preparare etapa 11Presati si fulgi de migdale
  • Tort Cifra - Preparare etapa 12Gata !

Punctează această reţetă

Observații

Crema: o puneti inlocui cu un ganache din ciocolata alba,cu o crame mousseline sau cu o crema care va place.
Fructele si decorul : aici am ales o varianta proprie, insa alegeti ce doriti dvs.!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: