Tort cu mere ?i vin alb (sau tort Erika)


Umplutura:
* 750 ml Vin alb (demisec sau dulce) sau suc de mere sau un amestec (pe care îl recomand)
* 1 plic zah?r vanilinat
* 250 g zah?r
* 2 plicuri de budinc? de vanilie (pentru 500 ml de fluid fiecare)
Amesteci ?i fierbi (amestecând din când în când) pân? se îngroa??.

* 1 kg mere (chiar po?i suplimenta cu 2-3 mere, fiindc? se mai pierde din cantitate), le cure?i ?i le dai pe r?z?toarea mare. Apoi le amesteci în budinc?.

Aluatul:

* 125 g unt
* 125 g zah?r
* 250 g f?in?
* un ou
* 1 zah?r vanilinat
* o linguri?? praf de copt (stins în o?et)
prepari un aluat (po?i s?-l amesteci direct cu mâna) cu care tapetezi o tav? rotund? cu perete deta?abil (ideal ar fi cu diametru = 26 cm). Aici ar fi munca cea mai mult?. Po?i împ?r?i aluatul în dou?: o parte va acoperi fundul, iar cealalt? se întinde pe peretele deta?abil.


Când sco?i din cuptor la?i la r?cit ?i apoi pui tava cu totul peste noapte în frigider.

Masa de budinc? + mere se va l?sa ?i închega. În spa?iul r?mas pui fri?c? ?i pudrezi cu cacao ?i un pic de scor?i?oar?.

aventuri bubulinare
Comentarii
Punctează această reţetă:

sisiphe,
05/01/2018
E cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata, l-am preparat deja de mai multe ori cu mult succes si m-am lins pe degete
am gătit această rețetă