Petitchef

Tort cu mere ?i vin alb (sau tort Erika)

Tort cu mere ?i vin alb (sau tort Erika)
Îi pun numele a?a, fiindc? l-am gustat prima oar? la Erika (o cuno?tin??) ?i i-am cerut instant re?eta. Care e urm?toarea:

Umplutura:

* 750 ml Vin alb (demisec sau dulce) sau suc de mere sau un amestec (pe care îl recomand)
* 1 plic zah?r vanilinat
* 250 g zah?r
* 2 plicuri de budinc? de vanilie (pentru 500 ml de fluid fiecare)

Amesteci ?i fierbi (amestecând din când în când) pân? se îngroa??.

La?i la r?cit, timp în care iei

* 1 kg mere (chiar po?i suplimenta cu 2-3 mere, fiindc? se mai pierde din cantitate), le cure?i ?i le dai pe r?z?toarea mare. Apoi le amesteci în budinc?.

! Dac? ?tii c? merele sunt prea zemoase, ideal ar fi s? scazi dinainte un pic din cantitatea de suc sau vin care intr? la budinc?. Sau le scurgi de zeam? înainte de a le ad?uga în aceasta. !

Aluatul:

Din

* 125 g unt
* 125 g zah?r
* 250 g f?in?
* un ou
* 1 zah?r vanilinat
* o linguri?? praf de copt (stins în o?et)

prepari un aluat (po?i s?-l amesteci direct cu mâna) cu care tapetezi o tav? rotund? cu perete deta?abil (ideal ar fi cu diametru = 26 cm). Aici ar fi munca cea mai mult?. Po?i împ?r?i aluatul în dou?: o parte va acoperi fundul, iar cealalt? se întinde pe peretele deta?abil.

(dac? ai un astfel de instrument, po?i întinde mai cu u?urin?? aluatul)

Torni umplutura în tava tapetat? ?i dai cu totul la cuptorul preînc?lzit la maxim 170°C (electric) / 150°C / (aer cald) / flac?r? relativ mic? (cuptor cu gaz). La?i la copt cam 90 de minute. Dac? temperatura e prea mare, umplutura se umfl? ?i d? pe din-afar?.
Când sco?i din cuptor la?i la r?cit ?i apoi pui tava cu totul peste noapte în frigider.

! Aten?ie la scosul t?vii. Înainte s? deta?ezi peretele, ideal ar fi s? desprinzi aluatul (cam aderent) cu un cu?it. Altfel crap?. !

Masa de budinc? + mere se va l?sa ?i închega. În spa?iul r?mas pui fri?c? ?i pudrezi cu cacao ?i un pic de scor?i?oar?.

Poft? bun?! Garantez c? e superdelicioas?.







Comentarii:

sisiphe
sisiphe, 05/01/2018

E cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata, l-am preparat deja de mai multe ori cu mult succes si m-am lins pe degete

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează