Petitchef

Tort de mere

Desert
8 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Compoziţie:

Blat:

Preparare

  • Prăjitura se pregăteste în două etape: la început compoziţia de mere şi apoi aluatul pentru blat. 4 din cele 6 linguri de zahăr se pun la topit într-o oală.

    Când zahărul începe să se caramelizeze, se învârte oala din când în când pentru ca zahărul să se lipească de pereţii ei, până când acesta s-a topit definitiv şi are o culoare maronie. Zaharul astfel caramelizat se lasa la racit, pana se pregatesc merele.
  • Merele se curăţă, se taie în jumătăţi şi se scot sâmburii şi cotorul. Se poate folosi şi un instrument special pentru scos cotorul; aşa, mărul va rămâne întreg.

    Nu tăiaţi merele în bucăţi mici, pentru că riscaţi ca tortul să se dezmembreze la final. Merele astfel tăiate se aşează în oală, peste zahărul lipit de margini, astfel încât tot spaţiul să fie acoperit. Se presară celelalte 2 linguri de zahăr, scorţişoara, se pune untul tăiat bucăţele mici şi zeama de lămâie.

    Apoi, se bagă în cuptorul încins la 180 grade şi se lasă la copt aprox. 30 minute.
  • Până sunt gata merele puteţi pregăti aluatul. Într-un bol se freacă gălbenuşurile cu zahărul, până când amestecul devine gălbui deschis.

    Făina se amestecă cu praful de copt şi se amestecă treptat cu gălbenuşurile. Albuşurile se bat până devin o spumă tare şi se amestecă apoi cu aluatul.

    Amestecarea trebuie să se facă de jos în sus, pentru ca aluatul să fie cât mai cremos şi "umflat".
  • Când merele au început să se înmoaie, se scot din cuptor. Se toarnă aluatul peste ele şi se pune din nou la cuptor.

    Se lasa la copt inca 20-30 de minute, pana cand aluatul este gata (îl puteti încerca cu o scobitoare), scoateţi compoziţia din cuptor, puneţi o farfurie mare peste oală şi întoarceţi-o rapid. Tortul va rămâne "în formă", pe farfurie.
  • Preparati frisca dupa indicatiile de pe ambalaj si ornati tortul, dupa ce s-a racit.
  • Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Tort cifra


Întrebări:




Comentarii (147):

13/11/2016

Delicios!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/11/2016

Excelent la gust si foarte usor de preparat. multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2016

Superb!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2015

Am facut acest tort anul trecut si a iesit ff bun Acum il fac de Craciun Am cautat reteta mult Acum am vazut situl. Multumesc Sarbatori Fericite cu sanatate

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/09/2015

Foarte bun !!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/09/2015

Extrem de bun . Incercatiil :*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/05/2015

Merita incercat .Este ffff bun si usor de facut.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cornelia_c2014, 28/12/2014

Multumesc! O idee excelenta pentru Revelion.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/12/2014

Superba si gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/10/2014

Delicios!!! Ieri am facut unul de proba iar acum am facut al doilea (pentru colegii de la job - astazi este ziua mea), multumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 15

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează