Se curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala.Eu am pus merele intregi,au fost mai micute,cine doreste poate taia merele pe jumatate.
Se pun merele unul langa altul.Se pun cele 2 linguri de zahar peste ele.Din loc in loc se pune cate un pic de unt.Se dau merele la cuptor sa se inmoaie un pic,iar zaharul sa se caramelizeze.
Intre timp se face aluatul.Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare pana se umfla.Se pune intr-o craticioara zaharul cu cele 5 linguri de apa si se fierbe la foc mic pana se topeste zaharu,si devine un sirop.
Se adauga zaharul fierbinte peste albusuri cate un pic ca la maioneza.Se mixeaza continuu pana terminam tot zaharul si isi dubleaza volumul.Se pun apoi galbenusurile,uleiul,esenta si coaja de lamaie.Se adauga si faina,dar acum se mesteca cu lingura.
Dupa ce merele s-au inmuiat se lasa un pic la racit.Se adauga aluatul peste mere si se introduce la cuptor.Se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Cand s-au rumenit deasupra se scoate forma din cuptor si se lasa la racit un pic.Se rastoarna pe un platou.Cine doreste poate servi tortul cu frisca deasupra.
La acest blat nu se pune praf de copt.Blatul se prepara cu sirop de zahar care se adauga peste albusuri,exact cum scrie in reteta.Asta face ca albusurile sa se umfle si sa nu se lase cand se adauga faina.
Comentarii (111):
23/10/2016
Mersi ca ai simplificat reteta. Eu o stiam mult mai complicata.
Comentarii (111):
Mersi ca ai simplificat reteta. Eu o stiam mult mai complicata.
DA este super bun
Am gatit aceasta reteta .Este delicioasa!!!!
Simpla si f gustoasa
Este prajitura mea preferata ce o fac de Craciun/Revelion !
Super
Este o reteta cunoscuta.
Delicios:)
Foatre foarte bun!!!!!!!!!!!!!!!
De ce nai pus FRISCA PE DASUPRA