Tort de mere

Ingrediente
8
INGREDIENTE:
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Se curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala.Eu am pus merele intregi,au fost mai micute,cine doreste poate taia merele pe jumatate.
Se pun merele unul langa altul.Se pun cele 2 linguri de zahar peste ele.Din loc in loc se pune cate un pic de unt.Se dau merele la cuptor sa se inmoaie un pic,iar zaharul sa se caramelizeze.
Intre timp se face aluatul.Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare pana se umfla.Se pune intr-o craticioara zaharul cu cele 5 linguri de apa si se fierbe la foc mic pana se topeste zaharu,si devine un sirop.
Se adauga zaharul fierbinte peste albusuri cate un pic ca la maioneza.Se mixeaza continuu pana terminam tot zaharul si isi dubleaza volumul.Se pun apoi galbenusurile,uleiul,esenta si coaja de lamaie.Se adauga si faina,dar acum se mesteca cu lingura.
Dupa ce merele s-au inmuiat se lasa un pic la racit.Se adauga aluatul peste mere si se introduce la cuptor.Se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Cand s-au rumenit deasupra se scoate forma din cuptor si se lasa la racit un pic.Se rastoarna pe un platou.Cine doreste poate servi tortul cu frisca deasupra.
Întrebări
Praf de copt punem altadata ?
La acest blat nu se pune praf de copt.Blatul se prepara cu sirop de zahar care se adauga peste albusuri,exact cum scrie in reteta.Asta face ca albusurile sa se umfle si sa nu se lase cand se adauga faina.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Mersi ca ai simplificat reteta. Eu o stiam mult mai complicata.
am gătit această rețetă
anonymous
DA este super bun
am gătit această rețetă
anonymous
Am gatit aceasta reteta .Este delicioasa!!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Simpla si f gustoasa
am gătit această rețetă
anonymous
Este prajitura mea preferata ce o fac de Craciun/Revelion !
am gătit această rețetă
anonymous
Super
am gătit această rețetă
anonymous
Este o reteta cunoscuta.
am gătit această rețetă
anonymous
Delicios:)
am gătit această rețetă
anonymous
Foatre foarte bun!!!!!!!!!!!!!!!
am gătit această rețetă
anonymous
De ce nai pus FRISCA PE DASUPRA
am gătit această rețetă
Punctează această reţetă