Tort de mere cu crema de zahar ars
Ingrediente
Ne trebuie:
Rețete inrudite
-
Tort cu iaurt de soia si piure de mere (vegan si fara gluten)
-
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
-
Tort cifra
-
Tort despacito
Preparare
- Este un desert ff, rafinat,racoros, delicios si cu mai putine calorii....
Sa trecem la treaba:
intr o cratita se pune 150 gr zahar tos, cu 1 zahar vanilat, pe foc mic, pentru a se topi. Atentie, stati langa masina de gatit pana se topeste zaharul, sa nu se arda, caci va da un gust amar preparatului, si il va compromite!!!( la sfarsit se adauga 1 st de es de pom)
se glaseaza cratita pana sus cu siropul de zahar si se da la racit
merele se curata si se taie cuburi, se pun peste zaharul racit, apoi se adauga cele 3 lg ite de unt peste ele - Facem compozitia ptr. crema de zahar ars:se bat galbenusurile cu zahar , zahar vanilat,separat se bat albusurile spuma, laptele cu amidonul se amestca, se adauga sare
stafidele se amesteca cu es de rom - Laptele se amesteca cu galbenusurile si stafidele, turnandu se peste mere si se da la cuptor, la foc mic
- Cand crema de zahar ars este aproape gata, se prepara aluatul pentru blat: 3 oua,3lg faina,3 zahar, ,1 z. vanilat,sare, se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile, faina si praful de copt.
se scoate crema din cuptor, se ung marginile ramase libere, a cratitei, cu unt si se toarna compozitia de blat, apoi se mai da la cuptor, pentru 15 20 min. - Cand si blatul e gata, se scoate cratita , se verifica daca partea cu blatul nu este prins de cratita, se pregateste platoul pentru tort, care se pune rasturnat peste cratita si se rastoarna tortul pe ea, astfel incat partea cu crema vine deasupra, iar blatul dedesubt.
- Se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca si se serveste rece!!!
- POFTA BUNA!!
Întrebări
Esti praf! Reteta ta este buna dar pretentioasa si se lucreaza cu mare atentie!. Nu dai indicatii clare asupra timpilor de coacere avand in vedere ca existe 3 prajituri in 1. Cantitatile nu sunt clare !Nici etapele.....cine a scris reteta asta are mintea incurcata !....Esti la pamant!
A treia prajitura care e?!!Ia un magneziu pentru concentrare!!
Cate oua pui la crema? Nu specifici nicaieri. Cele 9 scrise din start sau 6, fara cele pentru blat. Si daca e asa, 6 oua la 800 ml lapte? Daca pui 8 ai sa vezi ca nu mai ai nevoie de amidon si va iesi mai buna. Si cu albusurile de la crema ce se intampla? Iarasi n-ai specificat nimic. In locul tau as incerca sa elimin reteta haotica, sa o scriu din nou, sa poata intelege si novicii in arta cofetariei. Reteta suna bine si stiu cum iese prajitura. Este delicioasa si e pacat sa te injure lumea, cand tu ai intentionat sa faci bine impartasind cu noi o reteta de prajitura atat de buna.
Cand prepari o reteta o citesti cap coada . Asta prima data!!!Apoi defalcarea la nr de oua, o poti faci singura. In cartile de bucate ,...cantitatile se scriu ca suma, apoi daca se folosesc 3 oua la blat era clar ca 6 la crema. In privinta albusurilor. era clar ca se pun, dar......!!! . Iar injuraturile ma lasa rece, in definitiv ,de obicei vedem paiul din ochiul altora, nu barna din ochiul nostru!!! AAA ...am uitat, eu pun amidon ca asa imi place MIE.... tu pune oua!!! Eu gatesc pentru mine, nu pentru cei ce citesc, cu ei impartasec reteta!!!!Cine vrea o face asa, cine nu incearca alta! slava domnului sant o groaza!!!
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Super, l-am facut de multe ori si de fiecare data s-a terminat prea repede:))
E perfecta. e buna sa o mananci cam pe la ora 16 atunci cam tmpul pentru un desert bun spun eu fiecare cu ale lui dar ia incearca si ai sa vazi punct paaaaaaaaaaaaa/
Asta cam asa e!